Gordon Brown, cel mai probabil succesorul premierului Tony Blair, a declarat ca va lansa o campanie de pregatire profesionala a muncitorilor britanici necalificati pentru a ocupa posturile alocate in prezent imigrantilor. Brown, in prezent ministru a
Gordon Brown, cel mai probabil succesorul premierului Tony Blair, a declarat ca va lansa o campanie de pregatire profesionala a muncitorilor britanici necalificati pentru a ocupa posturile alocate in prezent imigrantilor. Brown, in prezent ministru al Finantelor, sustine ca viitorul program guvernamental va avea in centru populatia britanica, potrivit publicatiei citate. "Este timpul sa pregatim muncitorii britanici pentru posturile care vor fi disponibile in urmatorii ani si sa ne asiguram ca persoanele inactive si somerii vor putea sa obtina noi slujbe din cele vacante in tara noastra", a declarat Brown intr-un discurs rostit in fata sindicatului GMB.
Brown a adaugat ca intentioneaza sa semneze parteneriate cu principalele ramuri industriale pentru a permite accesul muncitorilor britanici la slujbele vacante. Guvernul de la Londra se confrunta cu o serie de critici potrivit carora valul de imigranti din noile state comunitare, Romania si Bulgaria, a dus la scaderea salariilor si la diminuarea sanselor unui cetatean britanic de a-si gasi o slujba. Consilierii lui Gordon Brown au sustinut ca viitorul Guvern va semna Parteneriate de Angajare cu angajatorii din domeniul hotelier, sanitar, de securitate, precum si autoritatea care pregateste desfasurarea Jocurilor Olimpice de la Londra pentru a sprijini angajarea a pana la 200.000 de someri britanici. Autoritatile britanice anticipeaza ca Jocurile Olimpice vor crea peste 7.500 de locuri de munca in constructie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.