Filmul “A fost sau n-a fost” in regia lui Corneliu Porumboiu, castigator al premiului Camera D'or la Cannes in 2006, se va lansa astazi in cinematografele americane, transmite Romanian Global News.
Pelicula este distribuita de Tart
Filmul “A fost sau n-a fost” in regia lui Corneliu Porumboiu, castigator al premiului Camera D'or la Cannes in 2006, se va lansa astazi in cinematografele americane, transmite Romanian Global News.
Pelicula este distribuita de Tartan Film si va avea lansarea la Film Forum, in New York.
Intreaga Romanie a urmarit la televizor cum multimi infuriate l-au fortat pe dictatorul Nicolae Ceausescu sa fuga din Bucuresti cu elicopterul. Intr-un oras linistit la est de capitala, la 16 ani de la acea zi istorica, o emisiune de televiziune ce comemora glorioasa revolutie, pentru care toata lumea isi asuma creditul, invita in studio cateva persoane, dar si invitati prin telefon, pentru a vorbi despe amintirile diferite pe care le au. Acesta este tema filmului realizat de Porumboiu.
Cu ocazia lansarii in SUA, Institutul Cultural Roman din New York va lansa si un DVD cu filmul anterior al lui Corneliu Porumboiu, “Visul lui Liviu”.
Filmaul va fi prezent si la primul festival romanesc organizat la Lisabona. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Roman din Lisabona si Asociatia FilmeCouture din Portugalia, va av ea loc in perioada 6-24 iunie, succesiv, in trei dintre cele mai importante centre culturale portugheze, Coimbra, Porto si Lisabona.
Ideea organizarii unui festival de film romanesc s-a nascut in primavara anului trecut, cand s-au pus bazele unui parteneriat cu Asociatia FilmeCouture. Aceasta a initiat un program de prezentare a celor mai semnificative productii de scurtmetraj nationale si internationale, intitulat iii"Quintas-Curtasiii", care s-a desfasurat pe tot parcursul anului 2006. In program a fost selectionata si pelicula romaneasca iii"Cantoniii", in regia lui Constantin Popescu.

Germania si-ar putea deschide piata muncii

Germania ar putea facilita obtinerea de permise de munca de catre straini pe fondul exodului profesorilor universitari, cresterii deficitului de forta de munca si presiunii exercitate de Bruxelles pentru liberalizarea pietei interne, relateaza Financial Times.
Noul curent democrafic si cresterea neasteptata a deficitului de muncitori calificati iii"ar putea determina masuri noi si precise de deschidere a pietei munciiiii", a precizat Ministerul de Interne intr-un mesaj adresat Parlamentului german.
Ministerul a anuntat ca un iii"sistem bazat pe puncteiii", care ar selecta imigrantii in functie de varsta, calificare si alte criterii, iii"ar putea face parte din acest conceptiii", in replica la o intebare scrisa adresata de parlamentarul Partidului Liber Democratic de opozitie, Sibylle Laurischk.
Comisia Europeana urmeaza sa avertizeze Berlinul ca polonezii si alti cetateni din iii"nouliii" val de state comunitare care doresc sa munceasca in Germania se confrunta cu masuri inadecvate si solicitari disproportionate.
Ministerul de Interne sustine insa in mesajul sau ca noile masuri ar putea duce la scaderea salariilor si genera sentimente antiimigratie.
Potrivit unor statistici prezentate de autoritatile germane, numarul cetatenilor care au parasit Germania anul trecut este mai mare decat cel al germanilor care s-au intors in tara in aceeasi perioada de timp. Biroul Federal de Statistica anticipeaza o scadere a populatiei germane de la 82 de milioane de locuitori, cea actuala, la circa 69-74 de milioane pana in 2050.

Noi reguli pentru integrarea imigrantilor, in Marea Britanie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.