Femeile din Dolj nu vor sa fie mai prejos decat barbatii! Nu mai putin de 17 reprezentante ale sexului slab din Oltenia vor sa revolutioneze fotbalul local. Ele avertizeaza ca se vor inscrie cu orice risc in Campionatul National. Initiatorul proiect
Femeile din Dolj nu vor sa fie mai prejos decat barbatii! Nu mai putin de 17 reprezentante ale sexului slab din Oltenia vor sa revolutioneze fotbalul local. Ele avertizeaza ca se vor inscrie cu orice risc in Campionatul National. Initiatorul proiectului este Marga Glavan, ea practicand, de-a lungul timpului, handbal, fotbal, patinaj si parasutism.

Marga Glavan a infiintat in urma cu trei luni o echipa de fotbal feminin in Bechet, in judetul Dolj, care se vrea a fi continuatoarea marii echipe a Universitatii Craiova din anii '70. In afara dificultatilor financiare, proaspata grupare are o alta problema: nu are adversari. De fapt, Dunarea Margot este singura formatie din acest judet ce are in componenta numai fete. Denumirea formatiei a fost inspirata de numele cu care era alintata Marga Glavan de fostii sai colegi. Fotbalistele din Bechet se gandesc ca peste doi ani sa evolueze in Campionatul National care are in componenta doar noua echipe: Pandurii Tg. Jiu, CS Targoviste, Clujana Cluj-Napoca, Motorul Oradea, Smart Bucuresti, CFR Constanta, Scoala Sportiva T&ac irc;rgu Mures, Ripensia Timisoara si CS Negra Resita. Formatia din Satu Mare s-a retras insa din competitie. In editia care tocmai s-a incheiat, Clujana a iesit campioana, iar Pandurii a cucerit Cupa Romaniei. „Ne dorim sa jucam fotbal aici in judet, dar nu prea avem cu cine, asa ca vom gasi sponsori pentru a evolua in singura liga existenta pana acum”, ne-a marturisit tehnicianul Marga Glavan.

AJF Dolj sprijina initiativa femeilor din Bechet
Dar cum a inceput totul. In 2003, Marga Glavan a pus bazele Clubului Sportiv Dunarea Bechet, care are sase sectii: fotbal (copii, feminin, juniori si seniori), patinaj pe role, handbal, atletism, gimnastica si tenis de masa. Dintre acestea, doar gruparea de fotbal-seniori evolueaza intr-o competitie oficiala in primul esalon judetean. „Sper ca pe viitor sa reusim aducerea sportivilor si pentru celelalte sectii. Cu echipele de fotbal feminin si juniori facem antrenamente si ne pregatim sa jucam in meciuri cu miza. Ne vom inscrie la orice turneu organizat de AJF Dolj”, a opinat Glavan. Dunarea Margot este sprijinita financiar doar de Asociatia Judeteana de Fotbal si de o firma din localitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.