O eleva de 17 ani din comuna Frumoasa, judetul Harghita, s-a spanzurat din cauza ca parintii nu au mai lasat-o sa mearga la scoala. Grancsa Szomna provenea dintr-o familie de etnie rroma; implinea peste cateva luni 18 ani si a vrut, cu tot dinadinsu
O eleva de 17 ani din comuna Frumoasa, judetul Harghita, s-a spanzurat din cauza ca parintii nu au mai lasat-o sa mearga la scoala. Grancsa Szomna provenea dintr-o familie de etnie rroma; implinea peste cateva luni 18 ani si a vrut, cu tot dinadinsul, sa demonstreze ca este capabila de aceleasi performante intelectuale ca si restul colegilor ei.

A urmat cursurile scolii generale din comuna si a intrat la liceu, in Miercurea Ciuc, printre primii. Parintii, insa, i-au spus ca trebuie sa se marite, dupa obiceiul etniei, si ca trebuie sa nasca prunci multi, nu sa ajunga ceea ce si-ar fi dorit, o asistenta medicala in folosul confratilor ei si i-au interzis sa mai mearga la scoala.
In ultimii doi ani, cu sprijinul Primariei si al preotului din comuna, a reusit sa frecventeze cursurile liceului Szekely Károly din Miercurea Ciuc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.