Finalmente, unul dintre cei 322 s-a cait public si a recunoscut ca a gresit. Ar fi un semn bun daca nu ar fi vorba de acum celebrul Nati Meir. Venit din Tara Sfanta, fugarit de Justitia israeliana, Meir a gasit un nou taram al fagaduintei in Romania.
Finalmente, unul dintre cei 322 s-a cait public si a recunoscut ca a gresit. Ar fi un semn bun daca nu ar fi vorba de acum celebrul Nati Meir. Venit din Tara Sfanta, fugarit de Justitia israeliana, Meir a gasit un nou taram al fagaduintei in Romania. Cazul sau ne demonstreaza cum politica romaneasca scoate in fata ce-i mai rau nu numai de pe la noi, ci si din alte tari. Meir s-a oplosit mai intai ca evreu de serviciu si deputat de Tulcea al proaspat filosemitului Vadim, fiind insarcinat cu buna dispozitie in PRM. In mod involuntar, bineinteles, caci devenise tinta ironiilor colegilor sai de partid din cauza unor inregistrari compromitatoare pentru Adrian Nastase, pe care tot spunea ca le va da publicitatii, dar au ramas secrete si in ziua de azi. A mai jucat rolul de James Bond cu un reportofon ascuns la o discutie cu fostul senator Radu F. Alexandru, in care Meir incerca sa-l faca pe Alexandru sa faca afirmatii compromitatoare la adresa candidatului la prezidentiale, pe atunci, Theodor Stolojan. Tin minte ca Meir a convocat o conferinta de presa la care niciun ziarist nu a luat de bune gogoritele lui, dar au ras pe saturate din cauza accentului sau evreiesco-moldovenesc. Acelasi Meir a provocat rasete, cand seful sau de partid C.V. Tudor, ii aducea aminte, printr-un anunt in "Romania Mare", ca i-a promis niste poze pe care nu le-a adus inca. Nu stim de ce Vadim nu a reusit altfel sa-l contacteze, deoarece Meir inca nu apucase sa bata drumul puscariilor, cum a facut-o mai tarziu, pana a provocat o razmerita printre detinuti. Ca deputat de Tulcea a avut o activitate sustinuta, prezentandu-se la intervale regulate si insotit de presa de scandal in circumscriptie cu servieta cu parale din care impartea teancuri in stanga si in dreapta. Printre atatea activitati, a mai gasit si un unchi din Nigeria care a murit si i-a lasat miliarde de dolari mostenire, s-a oferit sa-l aduca in tara si pe Hayssam si alte asemenea nazdravanii. Acum a anuntat ca a devenit membru PD. Partea haioasa e ca nimeni nu pare sa-l creada, o televiziune titrand pe ecran "Nati Meir spune ca s-a inscris in PD".
Ca e un personaj hazliu nu incape indoiala, numai ca nu e singurul, si de aici lucrurile devin tragice. De exemplu, il mai avem pe Aurelian Pavelescu, tanar ale carui rataciri l-au purtat mai intai printr-o organizatie legionara. Dadea semne ca si-a revenit cand a devenit deputat PD si ulterior PIN. Numai ca pornirile de tinerete au rabufnit iar, cand s-a apucat sa negocieze cu Becali si cu Milut constituirea unui "adevarat" partid crestin-democrat. Becali vorbea triumfator despre "tripleta de aur" care va salva Romania. Chestia asta l-a enervat pe Gusa atat de tare, incat l-a exclus pe Pavelescu din PIN, adica a dat afara o treime de partid. Pavelescu si Milut au reconstituit "un duo de aur" in fruntea PNTCD, care acum s-a apucat sa-i excluda din partid pe taranistii cu vechime. In ritmul asta, PNTCD ar putea deveni un partid suficient de respectabil ca Gigi Becali sa-l considere un posibil partener de discutie.
Si acum sa ne gandim putin. Merita distractia oferita de asemenea politicieni sa le platim leafa timp de patru ani de zile? Eu zic ca nu, deoarece iesi mai ieftin daca mergi la cinema sa vezi o comedie cu adolescenti tembeli din Statele Unite.
Atunci cum scapam de ei? Nu de alta, dar au fost alesi pe liste, acele liste pe care unii le considera un filtru care asigura respectabilitatea alesilor neamului. Asa ca teama de uninominal ca fiind trambulina catre Parlament a tot felul de caraghiosi este o perdea de fum. Ar trebui mai multa incredere in electorat. Nu de alta, dar sunt curios sa vad daca tulcenii care au luat banii lui Meir il vor vota pe "binefacatorul" lor. Eu spun ca nu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.