Bancpost si-a primit inapoi de la BNR dosarul cu noile norme de creditare cu unele comentarii asupra unor analize si statistici privind anumite categorii de clienti, a declarat pentru NewsIn presedintele bancii, Mihai Bogza. "Banca centrala ne-a inap
Bancpost si-a primit inapoi de la BNR dosarul cu noile norme de creditare cu unele comentarii asupra unor analize si statistici privind anumite categorii de clienti, a declarat pentru NewsIn presedintele bancii, Mihai Bogza. "Banca centrala ne-a inapoiat normele cu unele comentarii tehnice, cea mai importanta referindu-se la analize si statistici privind anumite categorii de clienti, pe care trebuie sa le adaugam la dosar, si care nu se obtin usor", a mentionat Bogza.
Presedintele Bancpost nu a spus cand va redepune normele de creditare la BNR, mentionand ca probabil atunci cand acesta va fi cat mai complet.
Intr-o alta ordine de idei, Omer Tetik, vicepresedintele Credit Europe Bank, fosta Finansbank, a anuntat ca banca asteapta aprobarea normelor de creditare in cateva zile, urmand ca noile produse de creditare sa fie lansate pe piata imediat dupa primirea avizului din partea Banca Nationala Romana. "Am pregatit un studiu foarte bun si, practic, ne aflam pe ultima suta de metri in ceea ce priveste aprobarea normelor de creditare de catre BNR", a precizat Tetik. El a adaugat ca, momentan, oficialii Credit Europe Bank discuta cu conducerea bancii centrale, iar rezultatele acestora se arata destul de optimiste. Totodata, el a mentionat ca noile produse de creditare ale bancii sunt pregatite pentru lansarea in piata.
Pana in prezent, BNR a validat normele interne a doar doua banci comerciale: Alpha Bank Romania si BRD - Groupe Societe Generale. Circa 20 de banci au trimis BNR proiecte despre normele noi, dar unele au fost returnate de catre banca centrala, care a apreciat ca nu sunt respectate cerintele de prudentialitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.