Presedintele rus Vladimir Putin a lansat, ieri, un nou avertisment la adresa intentiei SUA privind instalarea de elemente ale scutului antiracheta in Polonia si Cehia, avertizand ca Rusia isi va indrepta din nou rachetele spre tinte din Europa daca
Presedintele rus Vladimir Putin a lansat, ieri, un nou avertisment la adresa intentiei SUA privind instalarea de elemente ale scutului antiracheta in Polonia si Cehia, avertizand ca Rusia isi va indrepta din nou rachetele spre tinte din Europa daca planurile americane sunt puse in aplicare, relateaza Reuters. „In cazul in care capacitatile nucleare americane se extind pe teritoriul european, va trebui sa ne fixam noi tinte in Europa“, a declarat liderul de la Kremlin, intr-un interviu publicat, ieri, de cotidianul italian Corriere della Sera.

Putin a recunoscut ca un asemenea raspuns din partea Rusiei risca sa dea startul unei curse a inarmarilor, dar a precizat ca Moscova nu poate fi facuta responsabila de acest lucru, pentru ca Washingtonul a avut primul initiativa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.