In aceasta seara, la Celje, de la ora 21.45 - in direct la TVR 1, nationala Romaniei are sansa sa se razbune, dupa 6 ani, pe echipa care i-a barat drumul spre Campionatul Mondial din 2002. In stilul deja consacrat, Victor Piturca si-a anulat ultima
In aceasta seara, la Celje, de la ora 21.45 - in direct la TVR 1, nationala Romaniei are sansa sa se razbune, dupa 6 ani, pe echipa care i-a barat drumul spre Campionatul Mondial din 2002. In stilul deja consacrat, Victor Piturca si-a anulat ultima conferinta de presa, suparandu-se brusc pe niste cameramani. Intr-un oras cunoscut pentru numarul mare de cazinouri, Romania a deplasat o delegatie cu „jucatori“ de elita: Dumitru Dragomir, Giovanni Becali, Victor Piturca...

Reactiile selectionerului sunt destul de greu de anticipat, mai ales cand intra in febra unui meci important. Victor Piturca s-a hotarat sa renunte la conferinta de presa pe care trebuia sa o sustina ieri la Celje, decizand sa intre in silenzio stampa pentru cateva ore. Supararea are la baza un motiv absolut pueril. Piturca a fost deranjat de faptul ca doi operatori de televiziune din Romania i-au filmat pe jucatorii echipei nationale in momentul in care plecau de la hotelul din Ljubljana, spre Celje, pentru antrenamentul oficial. La finalul antrenamentului oficial, selectionerul a binevoit sa acorde cateva declaratii alaturi de jucatori.
Iesiti din c alculele calificarii, slovenii nu se prea omoara cu firea inaintea partidei cu nationala noastra, publicul larg fiind mult mai conectat la concertul celor de la Iron Maiden. Selectionerul Victor Piturca nu pare foarte deranjat de aceasta stare de fapt, pe care de altfel spera sa o speculeze la maximum si sa obtina toate punctele puse in joc. Un procentaj maxim in dubla cu Slovenia sporeste sansele de calificare la Campionatul European ale Romaniei. Intr-un oras renumit pentru densitatea de cazinouri, „jucatorii“ din fruntea delegatiei noastre mizeaza la maximum pe norocul proverbial al lui Piturca, asta pe terenul de joc, la mesele acoperite de postav verde urmand sa fie ceva mai temperati.
Din pacate, multitudinea de accidentari (lipsesc Dica, Radoi, Cocis, Goian si Ghionea) il oblica pe Piturca sa improvizeze mult in linia de mijloc. Un compartiment median cu Petre, Codrea, Dorel Stoica si Rosu nu este unul de la care sa astepti foarte multa fantezie, dar in cele din urma eficienta conteaza. Cunoscuti pentru superstitiile lor, tricolorii au evitat sa dea declaratii la sosirea in Slovenia, la fel procedand si inainte de partida cu Olanda, de la Rotterdam, unde au obtinut un rezultat foarte bun.

Presa slovena ne considera 'brazilienii Balcanilor>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.