O garsoniera in Bucuresti, mobilata partial, a ajuns sa fie scoasa la inchiriere si cu 500 de euro pe luna. Cei care vaneaza o locuinta de inchiriat sunt tinuti pe listele de asteptare ale agentiilor imobiliare chiar si luni intregi.

Chiriile Bucurestiului au luat-o razna de cateva luni incoace. Nici prognozele cele mai sumbre ale analistilor din domeniu nu anuntau haosul imobiliar in care a intrat acum Capitala. In aceasta categorie nu intra doar apartamentele destinate asa-zisului segment de lux, din zonele de centru sau de nord. Cutiile de chibrituri din cartierele Capitalei se inchiriaza pentru sume din ce in ce mai mari: 300 de euro pentru o garsoniera si 500 de euro pentru doua camere.

Cei care doresc sa inchirieze o garsoniera in Bucuresti trebuie sa aiba foarte mult noroc. Un astfel de demers are putine sanse de reusita in doar cateva saptamani. Anunturile de inchiriere, rubrica garsoniere, sunt date mai mult de agentii aflate la vanatoare de clienti si nu contin oferte reale. Cererea fiind foarte mare pentru garsoniere, cele care ies la inchiriere isi gasesc ocupant i inca de la prima ora.

Chiriasii nu mai fac mofturi la conditiile insalubre
Studentii care inchiriaza o garsoniera unde vor sta 2 sau chiar 3 persoane asteapta si cate o luna pana gasesc ceva mai acatarii. Majoritatea ofertelor se refera la garsoniere sau apartamente mobilate clasic, adica au in dotare mobilier de pe vremea bunicilor si ca bonus o masina de spalat second-hand ori un aparat de aer conditionat care isi traieste cu greu ultimele zile. Intre doua inchirieri, proprietarii nu se obosesc sa mai aduca imbunatatiri apartamentelor. Poate o mana de lavabil dat peste cel vechi ca sa mai mascheze dezastrul lasat de fostii chiriasi.