Prima persoana din SUA acuzata, in baza directivei CAN-SPAM, de trimitere de mesaje publicitare nesolicitate prin email (spam) a fost trimisa in judecata de catre un tribunal federal, ceea ce ar putea avea un impact pozitiv in reducerea volumului de
Prima persoana din SUA acuzata, in baza directivei CAN-SPAM, de trimitere de mesaje publicitare nesolicitate prin email (spam) a fost trimisa in judecata de catre un tribunal federal, ceea ce ar putea avea un impact pozitiv in reducerea volumului de spam de pe internet, relateaza Reuters. „Este o zi mare pentru internet“, a declarat vicepresedintele departamentului de tehnologie al companiei de securitate pe internet IronPort Systems, Patrick Peterson. „Cei care au contribuit la arestarea sa sunt niste eroi“, a spus el.

Robert Alan Soloway, in varsta de 27 de ani, a fost arestat miercuri, fara posibilitatea de eliberare pe cautiune, dupa prima sa infatisare la biroul din Seattle al tribunalului federal. Asupra sa au fost puse 35 de capete de acuzare, printre care se numara cele de frauda cu mijloace electronice de plata, frauda prin posta electronica si conventionala, furt de identitate cu circumstante agravante si spalare de bani. El urmeaza sa fie audiat luni.

'Cancerul internetului>>
Robert Alan Soloway a fost numit „Regele spam-ului&ldquo ; de catre procurorii federali, pentru ca a trimis sute de milioane de mesaje nedorite, folosindu-se de retele in care a patruns fara a avea permisiunea administratorilor. „Spamul este un cancer al internetului, iar Roberz Soloway este unul dintre cei care au ajutat la raspandirea lui“, a declarat procurorul federal al statului Washington, Jeffrey C. Sullivan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.