Oamenii de stiinta din Italia au descoperit particule de cocaina si marijuana, precum si de cafea si de tigari in aerul din Roma, informeaza Reuters.
Cea mai ridicata concentratie de droguri din aer se gaseste in apropiere de Universitatea Sapi
Oamenii de stiinta din Italia au descoperit particule de cocaina si marijuana, precum si de cafea si de tigari in aerul din Roma, informeaza Reuters.
Cea mai ridicata concentratie de droguri din aer se gaseste in apropiere de Universitatea Sapienza din Roma, desi doctorul Angelo Cecinato, de la Consiliul National de Cercetari (CNC), a afirmat ca nu trebuie sa se traga concluzii pripite referitoare la obiceiurile de recreere ale studentilor. Pentru acest studiu, considerat de autori "primul din lume care arata prezenta particulelor de cocaina suspendate in atmosfera orasului", cercetatorii au luat mostre din orasele italiene Roma si Taranto si din Algeria - Africa de Nord. Nicotina si cofeina au fost detectate in aerul din toate cele trei zone, "aratand cat de raspandit este consumul acestor substante si cum acestea raman in atmosfera", au relatat reprezentantii CNC. Concentratia de cocaina din atmosfera Romei era de numai 0,1 nanograme la metru cub, un nanogram reprezentand unu la milliard dintr-un gram, pe timpul lunilor de iarna. Concluziile studiului au fost insa ingrijoratoare pentru sanatatea publica. "Este bine stiut faptul ca si concentratiile mici ale acestor poluanti in aer pot afecta grav sanatatea", a adaugat doctorul Ivo Allegrini, de la Institutul pentru Poluarea Atmosferica din cadrul CNC. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.