Un numar de 16 olimpici internationali care au avut cel putin doua participari la olimpiadele internationale au primit, ieri, cate 3.500 de lei din partea Ministerului Educatiei, cu ocazia Zilei Copilului, informeaza NewsIn.
"Intotdeauna i-am r
Un numar de 16 olimpici internationali care au avut cel putin doua participari la olimpiadele internationale au primit, ieri, cate 3.500 de lei din partea Ministerului Educatiei, cu ocazia Zilei Copilului, informeaza NewsIn.
"Intotdeauna i-am respectat pe cei care pot face ceea ce eu nu pot. Mi-as dori ca tara sa fie condusa de voi. Sa-mi luati locul. Veti avea posibilitatea sa invatati la cele mai mari univerisitati din lume", le-a spus ministrul educatiei Cristian Adomnitei copiilor.
Adomnitei a precizat ca initial a vrut sa le cumpere copiilor cate un laptop, insa a decis sa le dea bani, pentru ca cei 16 elevi sa isi poata cumpara ce vor ei. Ministrul le-a spus copiilor ca sunt modele pentru colegii lor si pentru generatia lor.
Premiantii insa i-au adus cateva critici ministrului, pe langa multumiri. Astfel, o premianta la olimpiada internationala de latina i-a reprosat ministrului ca nu se acorda suficienta importanta limbii latine, in conditiile in care patru din cei 16 olimpici internationali provin de la olimpiade le de latina. Eleva a mai cerut ca materia ei preferata, limba latina, sa fie mai bine reprezentata in programa scolara.
Doi din cei 16 elevi olimpici au participat la olimpiada internationala de geografie, unul la olimpiada de stiinte (fizica, biologie, chimie), trei la astronomie, patru la latina si cei mai multi, sase, la matematica.

Premierul francez promite adoptarea unei noi legi a imigratiei

Premierul francez Francois Fillon a promis adoptarea unei legi a imigratiei incepand cu aceasta vara si a anuntat ca exonerarea fiscala si sociala a orelor suplimentare se va aplica si in cazul salariatilor cu jumatate de norma, relateaza AFP.
"Lucram deja la legea privind imigratia, care va fi votata inainte de sfarsitul verii", a declarat premierul in fata a 1.500 de persoane la Wasquehal, in apropiere de Lille (nord), in cadrul campaniei pentru alegerile legislative din iunie.
"Pentru a trai in Franta, ai nevoie de un loc de munca" si "pentru a trai in Franta cu familia" trebuie sa exista resurse pentru sustinerea acesteia, a declarat el.
Programul prezidential al lui Nicolas Sarkozy preconiza in special controlul asupra fenomenului imigratiei si invatarea limbii franceze de catre persoanele care doresc sa vina in Franta.
Francois Fillon a anuntat ca si salariatii cu jumatate de norma vor putea beneficia de orele suplimentare fara a fi nevoiti sa plateasca impozite.
Suprimarea taxelor pentru orele suplimentare, o masura-pilot a candidatului Sarkozy, va face obiectul unui proiect de lege care urmeaza sa fie prezentat in urmatoarele zile si care va fi supus Parlamentului incepand cu aceasta vara.

Expozitie de fotografie romaneasca la Kiev

Ambasada Romaniei din Kiev organizeaza in perioada 4-14 iunie, la Muzeul Cartii si Tipariturilor din cadrul complexului Lavra-Pecersk din capitala ucraineana, o expozitie de fotografii denumita “Ergo”, din colectia artistului Mircea Teodorescu, potrivit Romanian Global News.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.