Aurel Brebeanu, patronul Gloriei, a cedat pachetul majoritar de actiuni unui om de afaceri din Bucuresti, Costel Bucur, contra sumei de 500.000 de euro, dar adevaratul proprietar al gruparii buzoiene este finantatorul stelist. Brebeanu si Gigi Becali
Aurel Brebeanu, patronul Gloriei, a cedat pachetul majoritar de actiuni unui om de afaceri din Bucuresti, Costel Bucur, contra sumei de 500.000 de euro, dar adevaratul proprietar al gruparii buzoiene este finantatorul stelist. Brebeanu si Gigi Becali au batut deja palma, dar tranzactia va deveni operativa din momentul in care Gloria va promova in Liga I. Zilele trecute a avut loc o intalnire intre patronul Stelei, cel al Gloriei si antrenorul buzoienilor, Viorel Ion, in urma careia s-au stabilit detaliile intregii afaceri.
Pentru ca ar fi contrar regulamentului, numele lui Gigi Becali nu va aparea in nici un document oficial. Finantatorul gruparii din Ghencea i-a promis lui V. Ion si intarirea lotului pentru a putea face fata in prima liga. "In discutie sunt jucatorii care nu vor mai intra in vederile lui Cosmin Olaroiu, dar si fotbalisti imprumutati sezonul trecut la alte echipe. Din ce am discutat cu Gigi Becali, daca vom promova, avem promisiunea ca vom putea conta pe Bostina, G. Coman, S. Stancu si Val. Simion", a declarat antrenorul-jucator al Gloriei, Viorel Ion. Cu doua etape inainte de finalul campionatului, Gloria Buzau ocupa locul 2 in clasamentul seriei I din Liga a II-a, cu 56 de puncte, cu doua mai putin decat liderul Delta Tulcea si cu trei puncte mai multe decat ocupanta locului trei, Forex Brasov (primele doua clasate promoveaza in Liga I).
"Cooperativa" impotriva rivalelor
Gigi Becali a admis, voalat, ca se afla in spatele preluarii clubului de catre omul de afaceri Costel Bucur si a precizat ca in cazul in care gruparea buzoiana va promova le va face viata grea rivalelor Dinamo si Rapid si nu echipei antrenate de Olaroiu. "N-am eu treaba, un prieten de-al meu am inteles ca a cumparat. Probabil, au zis ei ca Becali, dar n-am treaba eu! Mi-a cerut sa cumpere actiuni la Steaua, am zis ca nu, i-am spus: faci treaba ca lumea daca vrei si a cumparat actiuni la Buzau. Acolo mai are nepotul meu, Lucian, zero nu stiu cat la suta, si Teia Sponte. Cum sa fac eu asa ceva? Bine, daca e prietenul meu nu trebuie sa-l ajut?", a spus oficialul stelist. Gigi Becali a declarat ca Bucur trebuie sa se inteleaga cu Olaroiu ce jucatori stelisti sa-i cedeze la Gloria. Finantatorul Stelei a adaugat ca mai are "vreo doi fini" care doresc sa investeasca la echipe din prima liga. "Si nu mai pot eu ca o sa apara zvonuri! N-o sa fie dusmanie, normal, ci prietenie. Foarte bine ca joaca cu Steaua, care e problema, ati vrea s-o bata Gloria pe Steaua? O sa bata pe Dinamo, pe Rapid, cu Steaua e mai greu. La Buzau sunt multi stelisti", a spus Gigi Becali. "S-a facut cesiune de actiuni, totul e la vedere. Mai am si vreo doi fini care vor sa devina actionari, la alte echipe. Toti finii mei vor sa fie patroni in fotbal, sa vedem cu ce pot sa-i ajut. <<Bai, nasule, tu esti in fotbal, tu poti sa ne ajuti!>>", a mai spus Gigi Becali. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.