Numarul foarte mare de avorturi provocate in ultima perioada, precum si scaderea dramatica a varstei la care femeile fac astfel de interventii, nu sunt doar o preocupare constanta a bisericii, ci au atras atentia si unor fundatii din tara. Prea Sfin
Numarul foarte mare de avorturi provocate in ultima perioada, precum si scaderea dramatica a varstei la care femeile fac astfel de interventii, nu sunt doar o preocupare constanta a bisericii, ci au atras atentia si unor fundatii din tara. Prea Sfintitul Teodosie al Tomisului, impreuna cu reprezentantii Asociatiei Crestin-Ortodoxe Pro-Vita - filiala Constanta, i-a rugat pe medicii ginecologi, prin intermediul unei scrisori, sa nu faca intreruperi de sarcina de 1 Iunie, Ziua Copilului.

In scrisoarea Prea Sfintitului Teodosie al Tomisului se mentioneaza ca tehnologia moderna are posibilitatea sa arate oamenilor, in diferite stadii ale sarcinii, modul in care se bucura de viata un copil aflat in pantecele mamei sale si ca avortul nu este o solutie. Medicilor ginecologi li se recomanda sa le sfatuiasca pe femeile care vor sa recurga la un avort ca aceasta procedura nu este crestineasca.

In Constanta, in ultimele luni a crescut considerabil numarul adolescentelor care fac intreruperi de sarcina. Conform Autoritatii de Sanatate Publica Constanta, in primul trimestru al anului 2007 au avut loc 262 de avorturi la grupa de varsta 15-18 ani si 107 la cele sub 15 ani.

Statisticile arata ca Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana din punct de vedere al ratei avorturilor, in timp ce Iasiul se afla pe primul loc la capitolul chiuretaje.

In 2006, peste 17.000 de adolescente cu varste intre 15 si 19 ani au facut chiuretaje si aproximativ 14.000 de femei cu varste de peste 45 de ani au recurs la avort. Fenomenul i-a determinat pe membrii Fundatiei „Solidaritate si Speranta“ sa organizeze in aceste zile simpozioane pe tema avorturilor. Actiunea de la Iasi a continuat cu un mars organizat de cateva zeci de preoti. Marsul, la care au participat si ieseni de toate varstele, a fost intitulat „Marsul Vietii“.

Politistii de proximitate ajuta copiii harghiteni
De 1 Iunie, la initiativa Politiei de Proximitate, au fost amenajate, in toate orasele judetului, standuri in parcurile de joaca pentru copii. Politistii au oferit daruri la peste 300 de copii harghiteni, constand in stegulete, baloane, dulciuri si jucarii. Cu acest prilej, au acordat consiliere copiilor si parintilor, in vederea prevenirii evenimentelor nedorite, adica disparitiile minorilor de la domiciliu, dar si violenta in scoli, familie ori societate, consumul de droguri, tutun sau bauturi alcoolice, precum si eventualele infractiuni la care minorii pot fi autori sau victime.

De 1 iunie, tara a fost condusa de un copil
De Ziua Copilului, la sediul Prefecturii Iasi a avut loc ceremonia oficiala de instalare in functie a noului prefect de Iasi si a celor doi suprefecti. In locul prefectului Nicusor Paduraru a fost instalat Andrei Grasu, in varsta de 12 ani, el fiind secondat de subprefectii Ioana Lionte si Titus Adrian, elevi in clasa a VII-a. Ceremonia de investire a avut loc dupa toate regulile, ieri dimineata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.