Liberal-democratii par sa se fi resemnat cu ideea ca la alegerile europarlamentare nu se vor prezenta pe liste comune cu democratii. Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat ca partidul sau se va prezenta singur la scrutinul din toam
Liberal-democratii par sa se fi resemnat cu ideea ca la alegerile europarlamentare nu se vor prezenta pe liste comune cu democratii. Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat ca partidul sau se va prezenta singur la scrutinul din toamna. "Avem 70.000 de membri in toate filialele tarii si ei ne cer asta. PLD va face o figura buna, cum a fost si la referendum. De altfel, referendumul a fost pentru PLD botezul de foc", a spus Flutur. Sperantele acestuia intr-un scor bun sunt alimentate de faptul ca membrii de la baza PNL continua sa vina in partidul format de disidentii liberali grupati in jurul lui Theodor Stolojan. Pe langa racolarea de fosti membri PNL, liberal-democratii vor sa dea o noua lovitura partidului lui Tariceanu prin sprijinirea motiunii de cenzura a PD. Conform spuselor lui Flutur, initiativa va forta PSD sa adopte o pozitie clara fata de actualul guvern. Orice decizie ar lua social-democratii, ar fi o lovitura pentru actualul prim-ministru. Daca vor sprijini motiunea, guvernul PNL-UDMR risca sa fie demis, daca nu o vor sprijini, PNL va fi compromis in fata electoratului liberal de sprijinul deschis primit din partea unui partid de stanga. "Daca va vota motiunea noastra, va fi in opozitie, insa daca va vota impotriva motiunii, atunci se consfinteste aceasta logodna dintre Tariceanu si Geoana. Guvernul Tariceanu 2 se va putea numi atunci Guvernul Geoana 1", a precizat Flutur. Anuntul sau privind participarea pe liste proprii a PLD la europarlamentare survine in urma reticentelor pedistilor fata de o alianta cu liberal-democratii, deoarece acestia nu au avut ocazia sa-si demonstreze forta electorala intr-o confruntare directa cu ceilalti competitori de pe scena politica. In plus, scorul mare din sondaje al PD ii face pe democrati increzatori in posibilitatea de a castiga singuri viitoarele alegeri parlamentare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.