Fondul austriac de investitii Immoeast va construi, in parteneriat cu grupul de dezvoltare imobiliara Eyemaxx, un parc industrial in Timisoara, investitia fiind estimata la 40 de milioane de euro, a anuntat promotorul proiectului, compania de servic

Fondul austriac de investitii Immoeast va construi, in parteneriat cu grupul de dezvoltare imobiliara Eyemaxx, un parc industrial in Timisoara, investitia fiind estimata la 40 de milioane de euro, a anuntat promotorul proiectului, compania de servicii imobiliare Colliers.
Proiectul, denumit Log Center, va fi situat in apropiere de aeroportul din Timisoara si o suprafata construita de peste 60.000 de metri patrati, urmand ca lucrarile sa se deruleze in doua etape, se arata intr-un comunicat al Colliers. "Immoeast va finanta constructia proiectului, iar Eyemaxx va fi dezvoltatorul. Spatiul de depozitare va fi de circa 51.000 metri patrati, in timp ce pentru zona de birouri au fost alocati 11.000 de metri patrati", a declarat, in comunicat, directorul diviziei industrial al Colliers, Gabriel Chimisliu. Proiectul va fi construit pe o suprafata de teren de 12 hectare. Prima faza a constructiei, care presupune amenajarea unei suprafate de 18.000 de metri patrati de spatii de depozitare si 3.700 de metri patrati de spatii de birouri clasa A, este in constructie, urmand sa fie finalizata in acest an.

Finalizarea proiectului este prevazuta in 2008

Log Center este prima investitie comuna a celor doua companii austriece pe piata romaneasca, acestea vizand dezvoltarea unei retele de proiecte industriale in principalele orase din tara. "Unul dintre proiecte va fi dezvoltat la Ploiesti, unde cele doua companii au achizitionat deja un teren. Alte orase vizate sunt Brasov, Cluj, Sibiu, Bacau si Constanta. Investitorii vor sa cumpere cel putin 20 de hectare de teren pentru fiecare proiect", a spus oficialul Colliers. Gabriel Chimisliu a mentionat ca investitia pentru un singur proiect poate depasi 100 de milioane de euro, in cazul unui teren de peste 25 de hectare. Eyemaxx este un grup austriac de dezvoltare in domeniul imobiliar cu proiecte in mai multe state din Europa Centrala si de Est, fiind specializat in dezvoltari logistice, centre comerciale si cladiri de birouri. Immoeast detine in Romania 103 proprietati cu o suprafata construita totala de 3,4 milioane de metri patrati, potrivit Mediafax.
Printre cele mai importante se numara Iride Business Park, Polus Center Cluj si Polus Center Constanta. Fondul austriac a finalizat recent o majorare de capital de 2,84 miliarde de euro, suma obtinuta fiind destinata dezvoltarii ulterioare a portofoliului din sectorul imobiliar.
Immoeast a anuntat anterior ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.