Un pic mai mult de zece procente dintre rromii pe care i-au cautat functionarii de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, pe la ei prin sat, cu scopul de a-i angaja, au acceptat sa contribuie la crearea avutiei nationale si sa renunte
Un pic mai mult de zece procente dintre rromii pe care i-au cautat functionarii de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, pe la ei prin sat, cu scopul de a-i angaja, au acceptat sa contribuie la crearea avutiei nationale si sa renunte la venitul minim garantat. Concret, ANOFM a organizat, in primele patru luni ale acestui an, o caravana, cu scopul identificarii de solutii practice pentru angajarea a cat mai multor rromi. Astfel, au fost efectuate deplasari in aproape 1.000 de comunitati ale rromilor. 20 de mii de persoane au fost contactate, in aceasta perioada, dar in baza de date a institutiei nu au fost incluse decat jumatate dintre ei, aproximativ 10 de persoane. Rezultatul insistentei functionarilor a fost ca 2.300 de persoane si-au gasit un loc de munca. Persoanele programate sa fie cuprinse in masuri active de incluziune sociala sunt in numar de peste 6000. Ceea ce trebuie mentionat ca specific cetatenilor romani de etnie rroma este traditia conform careia femeile nu se angajeaza, barbatii sunt cei care se ocupa de procurarea resurselor de trai, iar consoartele, de cresterea copiilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.