Comisia Europeana este de acord cu proiectul Programului Operational de Transport 2007-2013 si asteapta transmiterea oficiala a documentului de catre autoritatile romane, a anuntat Ministerul Transporturilor, dupa ce ministrul de resort, Ludovic Orba
Comisia Europeana este de acord cu proiectul Programului Operational de Transport 2007-2013 si asteapta transmiterea oficiala a documentului de catre autoritatile romane, a anuntat Ministerul Transporturilor, dupa ce ministrul de resort, Ludovic Orban, a efectuat o vizita la Bruxelles.
Orban s-a intalnit, marti, cu comisarul european, Danuta Hubner, una dintre temele de discutii vizand strategiile de dezvoltare a transporturilor.
"A fost abordat stadiul negocierilor dintre Comisia Europeana si reprezentantii Ministerului Transporturilor asupra ultimei versiuni, din data de 2 aprilie, a Programului Operational Sectorial de Transport 2007-2013, in vederea clarificarii diferitelor aspecte semnalate in legatura cu acesta, astfel incat programul sa poata fi finalizat si aprobat de Comisia Europeana in cel mai scurt timp", se precizeaza in comunicat.
Sursa citata mentioneaza ca Programul Operational Sectorial va fi adoptat dupa aprobarea cadrului national strategic de referinta.
Strategia de dezvoltare a sectorului de transporturi vizeaza alinierea sistemelor nationale de transport feroviar si rutier la cele europene, reabilitarea liniilor de cale ferata si modernizarea statiilor de cale ferata.
Discutiile au urmarit, de asemenea, imbunatatirea transportului pe Dunare si a celui maritim, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare, a serviciilor, a sigurantei si a securitatii transporturilor, precum si liberalizarea pietei interne in sistem concurential sau rentabilizarea activitatii si restructurarea din domeniul de profil.
Orban a prezentat oficialilor europeni sustinerea Romaniei pentru o axa nord-est - sud-vest, care sa lege Ucraina de Moldova, traversand Romania spre Serbia, suprapusa pe sectiunea rutiera care va fi construita intre Iasi si Tg. Mures. "Scopul extinderii este diminuarea izolarii Moldovei", se mentioneaza in comunicat.
Din delegatie au facut parte Barna Tanczos, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, si Liliana Barna, seful Directiei Generale de Relatii Financiare Externe a institutiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.