Scriitorul englez William Shakespeare a scris o opera despre unul dintre personajele lui Miguel de Cervantes, din „Don Quijote de la Mancha“, impreuna cu dramaturgul John Fletcher. Originalele s-au pierdut in urma cu trei secole si, acum
Scriitorul englez William Shakespeare a scris o opera despre unul dintre personajele lui Miguel de Cervantes, din „Don Quijote de la Mancha“, impreuna cu dramaturgul John Fletcher. Originalele s-au pierdut in urma cu trei secole si, acum, directorul Royal Shakespeare Company, Gregory Doran, a declarat, pentru publicatia spaniola El Mundo, ca au reusit sa autentifice unele dintre manuscrise. Rezultatul va putea fi vazut pe scena peste „trei sau patru ani, intr-o coproductie hispano-britanica“. Personajul Cardenio s-a nascut in 1605 in imaginatia lui Cervantes, ca personaj in „Don Quijote de la Mancha“. In 1612, John Sheldon a tradus opera in engleza. Se crede ca imediat dupa ce a terminat-o de citit, Shakespeare l-a convins pe Fletcher sa scrie o continuare, care s-a intitulat „Cardenio“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.