Nici nu s-a uscat bine stampila pe buletinul de vot al demiterii presedintelui, ca in laboratoarele facatorilor de scenarii a si fost aruncata momeala unei viitoare colaborari intre PSD, principalul adversar basescian, si PD, principalul artizan. Zv
Nici nu s-a uscat bine stampila pe buletinul de vot al demiterii presedintelui, ca in laboratoarele facatorilor de scenarii a si fost aruncata momeala unei viitoare colaborari intre PSD, principalul adversar basescian, si PD, principalul artizan. Zvonurile, spun lideri ai PSD, sunt menite sa bage si mai mult in ceata electoratul lui Geoana si Iliescu, care oricum nu a fost incantat de ordinul primit de la partid de a vota impotriva presedintelui jucator. Liderii PSD chiar au avut serioase probleme cu electoratul din mediul rural ca sa-l convinga unde sa puna stampila si au vazut cum fostele fane ale lui Iliescu au trecut acum de partea lui Basescu. Ca sa depaseasca momentul penibil al infrangerii, PSD nu se poate ralia tocmai cu partidul care l-a invins detasat in aceasta confruntare electorala. Pe de alta parte, democratii nu pot nici ei sa colaboreze prea curand cu PSD, dusmanul declarat la alegerile din 2004, pentru care au introdus o interdictie speciala in Programul Politic al PD. La asta se mai adauga si declaratiile oficiale ale conducerii, dar si presiunea venita mai ales din terito riu ca PD sa nu mai intre la guvernare, decat in urma alegerilor. Presiuni pe Grupul pesedist de la Cluj ar face si democratul Vasile Blaga, care vrea sa-si convinga fostul coleg, Ion Rus, sa bage PSD la guvernare, cu promisiunea - tinuta in stand-by - a unei viitoare colaborari PSD-PD. Dar tot dupa alegeri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.