Demnitarii cazati in locuinte de serviciu sau de protocol ale RA-APPS vor fi evacuati in cinci zile de la data expirarii contractului de inchiriere. Daca cel in cauza doreste prelungirea contractului, va trebui sa plateasca o chirie de 200 de euro pe
Demnitarii cazati in locuinte de serviciu sau de protocol ale RA-APPS vor fi evacuati in cinci zile de la data expirarii contractului de inchiriere. Daca cel in cauza doreste prelungirea contractului, va trebui sa plateasca o chirie de 200 de euro pe metrul patrat. Potrivit ordinului semnat de secretarul general al Guvernului, "nerespectarea termenelor si obligatiilor ce revin RA-APPS" atrage raspunderea directorului general al Regiei. Noile contracte au titlu executoriu, astfel incat partile - Regia si beneficiarii - nu se vor mai judeca in instanta.
"Am emis un ordin care imbunatateste masurile asiguratorii, pentru ca la finalul unui mandat, sau atunci cand ti-l pierzi, demnitarii sa ramana in continuare in locuintele de serviciu", a declarat, ieri, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. El a explicat ca in contractele de inchiriere au fost incluse clauze asiguratorii pentru nerespectarea termenelor de eliberare a imobilelor. Dar si clauze care prevad ca, in cazul in care cineva nu va respecta aceste masuri, chiriile sa fie cele mai mari pe metrul patrat, incasate de Regie pentru spatiile comerciale. Seful SGG a spus ca RA-APPS percepe cele mai mari chirii pentru spatiile comerciale de pe Bulevardul Magheru din Bucuresti - respectiv 200 de euro pe metrul patrat.
In ordinul semnat de secretarul general al Guvernului, se precizeaza ca "Directia Pregatire Sedinte ale Guvernului" din cadrul SGG va comunica RA-APPS actele de eliberare din functie a demnitarilor si inaltilor functionarilor publici in termen de 48 de ore de la publicarea lor in Monitorul Oficial.
In termen de cinci zile, Regia trebuie sa informeze persoana in cauza in legatura cu prevederile contractului de inchiriere, iar in termen de cinci zile de la termenul prevazut de lege pentru eliberarea locuintei, RA-APPS trece la evacuare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.