Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat, pentru a doua oara consecutiv, judecarea punerii in executare a mandatului european de arestare emis de autoritatile din Dijon, caci IGP l-a predat, deja, in baza unui act similar, eliberat de Tribunal
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat, pentru a doua oara consecutiv, judecarea punerii in executare a mandatului european de arestare emis de autoritatile din Dijon, caci IGP l-a predat, deja, in baza unui act similar, eliberat de Tribunalul de Mare Instanta din Lille. Sever Muresan a fost arestat preventiv in Franta, in baza acestuia din urma.

Controversatul om de afaceri Sever Muresan a fost arestat preventiv in Franta, de catre Tribunalul de Mare Instanta din Lille, pentru o perioada de trei saptamani. Informatia a fost facuta publica, ieri, de catre unul dintre avocatii romani ai omului de afaceri, Tamara Dan, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti. Acestia s-au vazut, astfel, nevoiti sa amane pentru a doua oara judecarea pe fond a dosarului privind punerea in executare a mandatului european de arestare emis de autoritatile din Dijon, tot din Franta, caci inculpatul lipseste.

Intre timp, Inspectoratul General al Politiei a raspuns solicitarii Curtii de Apel Bucuresti, precizand ca l-a predat, deja, pe Sever Muresan autoritatilor franceze, in baza unei sentinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, data ta 11 mai. Potrivit acesteia, instanta a respins recursul formulat de Sever Muresan impotriva hotararii din 22 martie a Curtii de Apel Bucuresti, care dispusese ca omul de afaceri sa fie predat in baza mandatului european de arestare emis de autoritatile din Lille.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.