"Reglementarea stricta a tarifelor de roaming limiteaza competitia intre operatorii mobili care nu vor mai putea lansa oferte diferentiate pe piata", a spus directorul pentru afaceri internationale si interconectare Odiatiu.
Reglementarea nu se
"Reglementarea stricta a tarifelor de roaming limiteaza competitia intre operatorii mobili care nu vor mai putea lansa oferte diferentiate pe piata", a spus directorul pentru afaceri internationale si interconectare Odiatiu.
Reglementarea nu se refera la SMS, MMS si transmisia de date, ci doar la apeluri, insa, in cazul unei eventuale decizii a Comisiei de a reduce si tarifele pentru aceste servicii, Orange va aplica decizia pentru clientii din Romania. "In cazul unei eventuale scaderi a costurilor pentru SMS si MMS, vom face la fel si in viitor. In acelasi timp atragem atentia ca suprareglementarea nu este o solutie pentru o piata functionala in care schimbarile sunt dictate de competitie si necesitatile clientilor", a precizat Odiatiu.
Orange a actionat in avans pentru scaderea tarifelor de roaming si, la inceputul acestei saptamani, a anuntat ca va reduce tarifele de roaming pentru tarile din Europa cu 67% in cazul utilizatorilor de cartele care vor activa optiunea Advantage si cu 44% pentru abonatii care opta pentru Roaming Europe. "Dupa reglementare, toti operatorii vor fi aliniati in ceea ce priveste nivelul tarifelor, iar Orange Romania va respecta noile prevederi", a mai spus el.
Eurodeputatii au adoptat miercuri cu larga majoritate controversata reglementare privind tarifele de roaming, intr-o forma mai putin ambitioasa decat isi dorea Comisia Europeana, dar care va intra in vigoare la sfarsitul verii. Varianta adoptata miercuri prevede ca plafonul apelurilor date sa fie de 49 de eurocenti, iar al celor primite de 24. Ele insa vor scadea progresiv, la 46, respectiv 22 de eurocenti in cel de-al doilea an si la 43, respectiv 19 in cel de-al treilea. Plafoanele sunt mai apropiate de valorile propuse de Parlament, 40 de eurocenti pentru apelurile efectuate si 15 pentru cele primite, fata de cele propuse de statele membre, 60, respectiv 30 de eurocenti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.