Ieri s-a disputat ultima etapa din Liga I. Steaua a invins la Petrosani, 2-0, astfel ca si-a asigurat prezenta in preliminariile Ligii Campionilor, alaturi de campioana Dinamo. In Cupa UEFA vor evolua CFR Cluj si castigatoarea Cupei (Rapid sau Poli
Ieri s-a disputat ultima etapa din Liga I. Steaua a invins la Petrosani, 2-0, astfel ca si-a asigurat prezenta in preliminariile Ligii Campionilor, alaturi de campioana Dinamo. In Cupa UEFA vor evolua CFR Cluj si castigatoarea Cupei (Rapid sau Poli Timisoara).


Dinamo si Steaua, brat la brat in Liga Campionilor
Ultima etapa a campionatului Ligii I a adus o singura surpriza: infrangerea la scor suferita de Rapid in Cotroceni, scor 0-4, in fata unei echipe retrogradate. Giulestenii au fost sustinuti de doar 100 de suporteri. Acestia nu au venit la meci in grup organizat, doar 50 de persoane de la Tribuna a II-a incurajandu-i pe jucatorii antrenati de Razvan Lucescu, insa abia dupa ce FC National a deschis scorul. In minutul 75, fanii rapidisti au inceput sa scandeze iii"Sa fie pace / Sa fie pace / Pace pe pamantiii", taxand evolutia slaba a favoritilor, pe care au considerat-o suspecta. Antrenorul rapidist Razvan Lucescu a folosit in echipa de start trei jucatori de la echipa de juniori, Petroiu, Raduta si Pistol, iar pe banca de rezerve au luat loc alti trei fo tbalisti de la tineret: Catalin Paun, Razvan Tincu si Leonard Barbu. Jucatorii Maldarasanu, Buga, Perja si Dica - de obicei titulari - au urmarit meciul de la Tribuna I a stadionului Cotroceni.

Atacantul rapidist Viorel Moldovan a disputat ultimul sau meci in Liga I, urmand ca dupa finala Cupei Romaniei, cu Poli Timisoara, sa-si incheie cariera. De asemenea, acesta a fost ultimul joc al echipei FC National sub aceasta denumire, din sezonul urmator urmand sa revina la numele de Progresul Bucuresti.


Gigi Becali a avut probleme cu elicopterul
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, nu a mai ajuns la Petrosani, pentru a asista la meciul cu Jiul, din cauza unor probleme la elicopterul cu care ar fi trebuit sa se deplaseze in Valea Jiului. Organizatorii partidei au declarat ca aparatul de zbor s-ar fi defectat. Elicopterul cu care Gigi Becali urma sa ajunga la Petrosani ar fi trebuit sa aterizeze pe terenul 3 din Complexul Sportiv Jiul, unde ar fi fost asteptat de doi cai, unul cu un steag al Stelei si altul cu un steag al gruparii din Valea Jiului. Cum finantatorul stelist, care era asteptat la Petrosani, ieri, in jurul orei 15.00, nu a mai ajuns, caii au fost adusi pe terenul central, unde au facut cateva tururi. Gigi Becali a declarat, pentru Mediafax, ca elicopterul nu s-a defectat, ci era in revizie. iii"Nu ca s-a stricat. Elicopterul cu care merg eu de obicei era in revizie, am luat altul, dar m-am suit in el, nu mi-a placut si m-am dat jos, astfel ca nu mai merg la Petrosaniiii", a spus Becali. Patronul din Ghencea a adaugat ca doreste sa-l achizitioneze pe fundasul Cosmin Contra de la Getafe, deoarece este un fotbalist cu mare experienta, care poate da un plus echipei sale. „Il doresc pe Contra. Nu ca este la Nationala, ci pentru ca este un jucator de experienta, care poate sa inchege echipa si ii poate da curaj. Astept raspunsul lui”, a afirmat Gigi Becali.


Liga I, ultima etapa
Jiul Petrosani - Steaua 0-2 (0-1)
FC National - Rapid 4-0 (2-0)
Ceahlaul - Dinamo 2-2 (1-1)
Univ. Craiova - UTA 2-1 (2-1)
CFR Cluj - Farul 1-0 (0-0)
Pandurii Tg. Jiu - FC Arges 2-1 (0-1)
Poli Timisoara - FC Vaslui 2-2 (1-1)
Otelul Galati - Poli Iasi 3-1 (3-0)
Unirea Urziceni - Gloria Bistrita 0-1 (0-0)

Clasament final
1.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.