TVR 2, 22.20
Ferma animalelor
SUA, animatie, 1999
Regia: John Stephenson
Scriitor: George Orwell
Distributia: Kelsey Grammer, Ian Holm, Julia Louis-Dreyfus, Julia Ormond
Parabola inspirata de romanul
TVR 2, 22.20
Ferma animalelor
SUA, animatie, 1999
Regia: John Stephenson
Scriitor: George Orwell
Distributia: Kelsey Grammer, Ian Holm, Julia Louis-Dreyfus, Julia Ormond
Parabola inspirata de romanul lui George Orwell, despre coruptie, tradare si inceputurile comunismului in Rusia post-revolutionara.
Prima, 20.00
Congo
SUA, aventura, 1995
Regia: Frank Marshall
Distributia: Laura Linney, Dylan Walsh, Ernie Hudson
Un director megaloman isi trimite fiul in Africa, in cautarea unei mine de diamante suficient de mari si pure pentru a pune in functiune un puternic si sofisticat aparat cu laser. Dupa ce pierde legatura cu fiul sau, trimite o echipa de salvare.
TVR 1, 22.00
Memorialul durerii - Demonul din calimara
documentar
Acest episod al "Memorialului" este consacrat procesului lotului de ziaristi si scriitori, judecat cu o graba suspecta in intervalul 30 mai - 4 iunie 1945. A fost al doilea proces instrumentat de Tribunalul Poporului, in care acuzatii au primit condamnari la moarte si ani grei de temnita. Documentarul realizat de Lucia Hossu Longin investigheaza in arhiva celor 26 de dosare ale lotului, capetele de acuzare pentru care au fost osanditi cei 14 jurnalisti printre care: Stelian Popescu, Radu Demetrescu Gyr, Pantelimon (Pan) Vizirescu, Pamfil Seicaru, Nichifor Crainic, Alexandru Hodos, Gabriel Balanescu s.a. Un film despre "libertatea de constiinta", asa cum o vedea Moscova si o aplicau ocupantii sovietici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.