Lucrarile la noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei vor incepe, in aceasta toamna. Acestea se estimeaza ca vor dura maximum 33 de luni, iar costurile se ridica, in total, la 100 de milioane de euro, a anuntat ieri ministrul culturii, Adrian
Lucrarile la noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei vor incepe, in aceasta toamna. Acestea se estimeaza ca vor dura maximum 33 de luni, iar costurile se ridica, in total, la 100 de milioane de euro, a anuntat ieri ministrul culturii, Adrian Iorgulescu. Sediul din bulevardul Unirii se afla aproape in aceeasi faza de constructie ca in 1986. „Promit ca in aceasta toamna vor incepe lucrari masive la sediul noii Biblioteci Nationale, astfel incat in maximum 33 de luni el sa fie gata“, a adaugat ministrul. Fondurile care vor fi alocate constructiei provin dintr-un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, cifrat, in prezent, la 80 de milioane de euro, dar care va fi majorat. Biblioteca Nationala a primit, printr-o hotarare de guvern, si aula care apartinea Ministerului Educatiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.