AC Milan (Italia) si Liverpool (Anglia) se intalnesc astazi, de la ora 21.45 (in direct la ProTV), la Atena, in finala Ligii Campionilor la fotbal. Castigatoarea trofeului va ajunge la 25 de milioane de euro castigati in aceasta editie a celei mai i
AC Milan (Italia) si Liverpool (Anglia) se intalnesc astazi, de la ora 21.45 (in direct la ProTV), la Atena, in finala Ligii Campionilor la fotbal. Castigatoarea trofeului va ajunge la 25 de milioane de euro castigati in aceasta editie a celei mai importante competitii europene intercluburi. „Cormoranii“ au un ascendent moral in fata „diavolilor“, ei impunandu-se finala din 2005, dupa ce Milan conducea cu 3-0 la pauza.

Intreg mapamondul va trai, in aceasta seara, emotiile finalei Ligii Campionilor. Se intalnesc doua echipe, AC Milan si Liverpool, care au plecat „de jos“, englezii incepandu-si campania inca din luna iulie a anului trecut, in turul al doilea preliminar. S-a muncit mult, dar efortul va fi recompensat cu varf si indesat, tinand cont de faptul ca, daca tragem linie si adunam, de la inceput pana la sfarsit, castigatoarea trofeului primeste in cont aproximativ 25 de milioane de euro, fara a mai mai pune la socoteala veniturile obtinute adiacent. In caz de succes, Liverpool va acorda un bonus financiar de 150.000 de euro fiecarui fotbalist, in timp ce conducatorii lui Milan au lasat sa se inteleaga faptul ca prima de victorie se apropie de 200.000 de euro. Pentru italieni, mai importanta decat banii este, insa, revansa. Cea mai „neagra“ seara din istoria lor a fost provocata chiar de Liverpool, in finala Ligii Campionilor din 2005. Milanezii conduceau la pauza cu 3-0 si se pregateau deja de petrecere, dar Gerard a dat semnalul revenirii insularilor, care a egalat in zece minute. Liverpool s-a impus dupa executarea loviturilor de departajare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.