Prima ca marime din Arhipelagul Dodecanez, intre Marea Egee si coasta Asiei Mici si intre Cipru si Egipt, Rhodos este oficial locul cel mai insorit din Europa, cu 300 de zile cu soare pe an. Rhodos, una dintre cele mai mari insule situate in Marea Eg

Prima ca marime din Arhipelagul Dodecanez, intre Marea Egee si coasta Asiei Mici si intre Cipru si Egipt, Rhodos este oficial locul cel mai insorit din Europa, cu 300 de zile cu soare pe an. Rhodos, una dintre cele mai mari insule situate in Marea Egee, este insula perfecta pentru o vacanta, grecii insisi o aleg ca destinatie. Climatul subtropical si cele peste 3.000 de ore de soare pe an sunt garantia unui bronz deosebit. Turistii vor fi coplesiti, de la frumusetea naturala a insulei, la monumentele ce sunt marturia unei istorii lungi si tulburate, de la ospitalitatea si caldura localnicilor, pana la hotelurile moderne, plajele largi, apa clara a marii.
Orasul Rhodos este un important centru financiar si cultural al Greciei, combinand cu succes un prezent activ cu un trecut istoric bogat. Orasul are o excelenta infrastructura, iar posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt nenumarate: viata de noapte, sport, evenimente culturale, excursii. Puteti vizita Acropola, Palatul Guvernatorului, Vechea Posta si, bineinteles, Orasul Medieval. Acesta din urma este foarte bine conservat, iar in centrul sau sunt aproape mereu deschise mici magazine (cu produse din ulei de masline, migdale si fistic, bijuterii, ceramica locala), baruri si restaurante.
La intrarea in port puteti vedea locul in care a existat una dintre cele 7 minuni ale lumii - Colosul din Rhodos, uriasa statuie din bronz. Din pacate aceasta a ramas doar o amintire in ghidurile turistice.
Rhodos este legata prin linii aeriene de Atena, Heraklion, Salonic, Karpathos, Kassos, Kos, Megisti, Mykonos si Santorini. Ferry-boatul leaga Rhodos de Pireu, de celelalte Dodecanese, de Cyclade, de Creta, si de insulele Egeene estice.

Atractii turistice

Capitala Rhodos este compusa din doua parti: pe de-o parte orasul medieval cu casele vechi, stradute inguste si magazine mici, iar pe de alta parte orasul nou cu cladiri moderne, hoteluri si magazine. In orasul vechi se pot vizita: muzeul arheologic ce gazduieste piese de arta rodiana, Palatul Marilor Stapani, zidurile de aparare, drumul cavalerilor.
Printre locurile care se pot vizita in jurul orasului: Parcul Rodini (se afla la 3 km de oras; este un loc placut si racoros, cu fantani, iazuri si flori), Kallithea (11 km sud-est de oras - statiune termala), Valea Fluturilor (la 26 km de oras, in apropierea satului Kalamiona), Camiros si Lindos.

Lindos si Valea Fluturilor, cele mai deosebite locatii

Dar insula inseamna si Lindos, un loc minunat, un satuc cu case albe si cu importante vestigii situate pe colina. Aveti posibilitatea de a urca pe jos, pe stradute inguste si pline de farmec sau puteti urca pe spinarea magarusilor.
Un loc recomandat este Valea Fluturilor - o zona plina de verdeata unde, in fiecare an, isi are salasul o specie unica de fluturi - o mica vale inverzita unde, in iunie, iulie si august se poate asista la spectacolul extraordinar oferit de milioane de fluturi ce se ridica de pe pomi si tufisuri. Sunt mii si mii de exemplare pe care trebuie sa le admirati intr-o liniste deplina pentru a nu le tulbura ritmul vietii.
Cateva date interesante: multe scene din filmul "Tunurile din Navarone" s-au filmat in Rhodos, tot aceasta insula a fost locul de inspiratie pentru un faimos joc de Playstation, cunoscutul Rhode Island din Statele Unite ale Americii isi trage denumirea din numele insulei.

Blue Horizon 4*

Hotelul este localizat pe plaja din Lalyssos, la 8 km de centrul orasului Rhodos si 6 km de aeroport, inconjurat de o gradina cu plante tropicale.
Hotelul are in dotare 2 piscine (pentru adulti si copii), teren de tenis, volei pe plaja, tenis de masa, masa de biliard (contra cost), loc de joaca pentru copii, sala de conferinte (de pana la 70 de persoane), magazin de bijuterii, coafor (contra cost), birou inchiriere masini, centru modern de wind surf.
Toate cele 221 de camere si bungalourile sunt spatioase, decorate si mobilate elegant, baile sunt de marmura, au uscator de par, camerele sunt dotate cu aer conditionat, tv satelit, radio, telefon cu linie directa, frigider, seif si o panorama minunata asupra Marii Egee sau a gradinii tropicale.
Tariful pentru 7 nopti , cu mic dejun, cina si bilet de avion incepe de la 438 euro de persoana.

Forum Beach 4*

Hotelul Forum Beach este un complex modern de 4 stele, situat pe plaja la aproximativ 20 de minute de aeroport. Hotelul are in dotare 3 piscine pentru adulti, 2 piscine pentru copii, inconjurate de sezlonguri si umbrele, o piscina acoperita si incalzita iarna, teren de tenis, baschet, volei, minifotbal, tenis de masa, sala de fitness, canoe, polo, aerobic in apa, centru de terapie si spa dotat cu piscina interioara incalzita (tot anul), hidroterapie, jacuzzi, supermarket, magazin, receptie 24 ore, room service (contra cost). Hotelul detine apartamente, studiouri cu vedere la mare, junior suites, apartamente executive si un apartament prezidential de lux. Apartamentele dispun de baie complet echipata, bucatarie cu facilitati pentru gatit si frigider, aer conditionat, tv (satelit, cu plata si internet), telefon, seif, balcon sau terasa cu vedere la piscina, mare sau gradina. Studiourile cu vedere la mare sunt situate pe plaja, au terasa cu vedere la mare, baie echipata complet, bucatarie cu facilitati pentru gatit si frigider, aer conditionat, tv. Junior Suite pot caza 2-3 persoane, au mobilier modern si atractiv, sunt dotate cu bai complet utilate, bucatarie, aer condtionat, tv, telefon, seif, balcon cu vedere la piscina, mare si munte.
Apartamentele executive pot caza pana la 4 persoane, sunt moderne si luxoase, au sufragerie, telefon, tv, aer conditionat, bucatarie cu facilitati pentru gatit si frigider. Dormitor cu pat dublu, tv, aer conditionat. Tariful incepe de la 411 euro de persoana pentru 7 nopti de cazare cu All Inclusive.

Catalina Sandu


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.