Consumata in urma cu 30 de ani, povestea de dragoste dintre Principesa Margareta a Romaniei si Gordon Brown, cel care va ocupa locul lui Tony Blair in Guvernul britanic, este cunoscuta, desi cei doi au tratat cu discretie aceasta istorie amoroasa. I
Consumata in urma cu 30 de ani, povestea de dragoste dintre Principesa Margareta a Romaniei si Gordon Brown, cel care va ocupa locul lui Tony Blair in Guvernul britanic, este cunoscuta, desi cei doi au tratat cu discretie aceasta istorie amoroasa. Ieri, principesa a acordat un interviu cotidianului britanic „Telegraph“, in care a vorbit si despre relatia de cinci ani pe care a avut-o cu Gordon Brown. Ei s-au cunoscut la Universitatea Edinburgh, pe cand erau studenti. Apropiatii actualului ministru de finante al Marii Britanii spun ca Margareta era „dulce si draguta“ si ca ar fi putut sa fie o sotie buna pentru Brown. Aceleasi surse mai declara ca cei doi s-au despartit din cauza principiilor politice ale lui Brown, care nu s-ar fi simtit in largul sau alaturi de urmasa Reginei Victoria a Angliei. Cu toate astea, Principesa Margareta a ramas in relatii de prietenie cu casa regala britanica.

Principesa Margareta a Romaniei, fiica cea mai mare a Regelui Mihai, a povestit, intr-un interviu acordat ieri cotidianului britanic „Telegraph“ despre copilaria si adolescenta sa, despre ce a determinat-o sa se implice in munca de caritate, dar si despre povestea de dragoste pe care a trait-o alaturi de unul dintre cei mai puternici politicieni britanici, Gordon Brown, cel care va ocupa functia de prim-ministru al Marii Britanii, dupa ce Tony Blair va parasi resedinta din Downing Street.

Povestea de dragoste dintre Principesa Margareta si Gordon Brown, consumata cu 30 de ani in urma, este cunoscuta, desi nici unul din protagonisti nu a expus presei detalii legate de cum s-a nascut aceasta istorie sau de motivele despartirii lor. Aflata la Londra, cu ocazia unei campanii de strangere de fonduri pentru copii si batrani din Romania, urmasa Reginei Victoria a Angliei a acceptat sa acorde un interviu cotidianului britanic „Telegraph“. Desfasurata la Park Lane Hotel, acolo unde principesa este cazata zilele acestea, discutia cu reporterul englez dezvaluie ca Margareta si Gordon Brown au trait o poveste de dragoste ca-n basme.

Principesa Margareta: 'M-am indragostit pe loc>>
In 1947, regele Mihai fusese expulzat din Romania de catre comunisti, iar familia regala si-a mutat domiciliul intr-un sat, Ayot St.Lawrence, din Hertfordshire. Margareta a facut liceul in Elvetia, iar apoi a urmat cursurile Universitatii Edinburgh, unde l-a cunoscut pe cel care avea sa devina actualul ministru de finante britanic. De altfel, locul parea din start predestinat in mintea printesei: cand a ajuns pe taram scotian, ea a declarat ca „Scotia era atat de romantica si minunata. M-am indragostit pe loc“. Indragostita nu numai de Scotia, ci si de Brown, pe atunci un tanar pletos, principesa s-ar fi mutat in apartamentul acestuia din Marchmont Road, iar colegii lor de facultate spun ca pareau sa fie facuti unul pentru celalalt: „Era dulce si draguta si cu siguranta era pregatita sa devina o sotie buna. Era si inteligenta, desi nu se compara cu el (Brown-n.r.), dar pareau facuti unul pentru celalalt“.

'A fost marea iubire a vietii lui>>
In legatura cu sentimentele pe care politicianul britanic le nutrea pentru principesa, un prieten al lui Brown spune ca viitorul prim-ministru englez nu s-a impacat niciodata cu gandul ca a pierdut-o: „A fost singura mare iubire din viata lui. Niciodata nu a putut sa se impace cu gandul (despartirii, n.r.)“. In plus, s-a mai spus ca viitorul premier ar regreta ca nu s-a casatorit cu Margareta. Alte surse din preajma politicianului sustin ca Brown incepuse sa se simta stanjenit de faptul ca Margareta avea sange regal si ca devenise tot mai preocupat de politica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.