Spitalele risca sa intre intr-o criza acuta de sange. Si asta pentru ca ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, vrea sa introduca criterii draconice pentru selectia donatorilor de sange. Totodata, noul chestionar pe care donatorul trebuie sa-l comple
Spitalele risca sa intre intr-o criza acuta de sange. Si asta pentru ca ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, vrea sa introduca criterii draconice pentru selectia donatorilor de sange. Totodata, noul chestionar pe care donatorul trebuie sa-l completeze inaintea recoltarii sangelui este un interogatoriu politienesco-penibil, fapt care va reusi sa descurajeze orice tentativa de altruism.

„Ati avut, in ultimele 12 luni, un partener care este platit pentru sex?“. Si acum, stimati donatori, fiti sinceri si raspundeti la chestionarul editat de Ministerul Sanatatii. Pentru barbati: ati avut relatii sexuale cu alt barbat?, iar pentru femei: a avut partenerul dumneavoastra relatii sexuale cu un alt barbat? Ati schimbat partenerul dumneavoastra sau partenera in ultimele sase luni? Cati parteneri sau cate partenere ati avut in ultimele sase luni? Cand ati consumat ultima data alcool? Ce bauturi ati consumat? In ce cantitate? Aceste intrebari fac parte din noul chestionar al donatorilor, prevazut intr-un proiect de ordin al ministrului sanatatii pentru aprobarea Normelor privind informatiile care trebuie oferite donatorilor de sang e si de componente sanguine, precum si informatiile care trebuie comunicate de catre donatori la fiecare donare si admisibilitatea donatorilor de sange si de componente sanguine umane. Interogatoriul la care vor fi supusi cei care vin sa doneze benevol sange va reusi sa-i descurajeze pe cei care fac parte din „lumea buna“, iar pentru cetatenii cu grad de risc, aflati la marginea societatii, sinceritatea in a raspunde la astfel de intrebari va fi ca si inexistenta. Sigur ca astfel de informatii obtinute de cei de la centrele de transfuzie sunt folositoare in determinarea gradului de risc al potentialului donator, insa penibilitatea lor le transforma cel putin intr-un atac la pudoare. Ca o consolare, la sfarsitul chestionarului a fost adaugata o fraza: „In numele bolnavilor ce vor beneficia de acest sange, va multumesc pentru nobilul dumneavoastra gest“.

Relatiile sexuale cu negrii descalifica donatorii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.