Companiile de pe piata romaneasca pregatesc noi scumpiri ale carburantilor auto. Rompetrol a anuntat deja de ieri majorarea cu trei bani pe litru a pretului benzinelor. Si Lukoil intentioneaza sa „umble“ la pretul carburantilor comercial
Companiile de pe piata romaneasca pregatesc noi scumpiri ale carburantilor auto. Rompetrol a anuntat deja de ieri majorarea cu trei bani pe litru a pretului benzinelor. Si Lukoil intentioneaza sa „umble“ la pretul carburantilor comercializati in statiile proprii. Cu ochii pe miscarile din piata, benzinarii particulari au aceleasi planuri. De altfel, asemenea majorari au tot avut loc in ultimele luni. Petrom si Mol stau deocamdata in expectativa.

Soferii romani vor scoate mai mult din buzunare pentru alimentarea masinii. De ieri, Rompetrol a scumpit cu trei bani pe litru trei sortimente de benzina comercializate in statiile proprii. „Este o ajustare pe care noi o facem periodic“, au explicat reprezentantii grupului. Cu noua majorare, litrul de benzina costa intre 3,47 si 4,01 lei. Pretul motorinei a ramas deocamdata pe loc la Rompetrol.

Chiar daca nu au facut inca anuntul, si reprezentantii Lukoil se gandesc sa scumpeasca produsele comercializate la statiile proprii. „A crescut cotatia benzinei la bursa din Rotterdam. Ieri, pretul benzinei ajunsese la 784 dolari/tona, iar daca mai adaugam si taxel e... Asa ca de maine crestem si noi pretul benzinei“, ne-a declarat Constantin Tampiza, directorul general al companiei Lukoil Romania. Majorarea urma sa fie decisa in cursul dupa-amiezii de ieri, dupa evaluarea stocurilor proprii de carburanti.

Micii benzinari cresc preturile la pompa
Pe langa marile grupuri petroliere, si micii benzinari s-au gandit sa creasca pretul benzinei la pompa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.