Piata mondiala a carbonului se va prabusi daca statele lumii nu ajung la un compromis in legatura cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon! Iata avertizarea oficialilor ONU la finele intalnirii de la Bonn, care a urmarit atingerea unui acord in le
Piata mondiala a carbonului se va prabusi daca statele lumii nu ajung la un compromis in legatura cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon! Iata avertizarea oficialilor ONU la finele intalnirii de la Bonn, care a urmarit atingerea unui acord in legatura cu stabilirea unor limite de emisie a gazelor cu efect de sera. Intalnirea de la Bonn a adunat la negocieri reprezentanti ai 166 de state din intreaga lume. Iar subiectul intalnirii a fost definirea unei intelegeri mondiale in urma careia sa se creeze o piata unica pentru permisele de poluare cu dioxid de carbon. Participantii au cautat sa traseze si ideile unui nou acord global, care sa inlocuiasca Tratatul de la Kyoto dupa anul 2012. Intalnirea s-a incheiat insa fara nicio intelegere ferma, care sa poata fi adoptata la viitorul summit pe aceasta tema a sefilor de state si guverne, care va avea loc in luna decembrie in Bali. Cei mai importanti opozanti au fost, din nou, Statele Unite, India si China, care se numara si printre cei mai mari emitato ri de dioxid de carbon de pe planeta. Reprezentantul Statelor Unite a spus ca nu a sosit inca momentul inceperii unor negocieri pe aceasta tema. Şi ca, probabil, Statele Unite nici nu vor participa la intalnirea din luna decembrie. Reprezentantii Chinei si Indiei au fost deasemenea rezervati la ideea asumarii unor obligatii privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon, pe motiv ca acest lucru ar incetini cresterea lor economica. Lipsa unei intelegeri de principiu in legatura cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon in viitorul apropiat ar putea avea efecte dezastruoase asupra pietelor cu permise de dioxid de carbon. Mai ales ca aceste piete au fost deja infiintate in mai multe state ale lumii, cel mai important exemplu fiind cel din Uniunea Europeana.

Google si Salesforce.com ar putea forma o alianta pentru a concura mai bine Microsoft
Companiile Google si Salesforce.com discuta formarea unei aliante care sa contribuie la cresterea competitivitatii in raport cu grupul Microsoft, a relatat publicatia Wall Street Journal, citata de Reuters. Cele doua parti lucreaza inca asupra detaliilor, iar parteneriatul ar putea fi anuntat, potrivit unor surse citate de publicatie, in urmatoarele cateva saptamani. Colaborarea ar putea consta intr-o oferta care sa integreze unele din serviciile online ale Google, precum cele de e-mail si mesagerie instant, cu cele ale Salecforces.com, din domeniul managementului relatiilor cu clientii. Compania Salesforce.com a fost infiintata in 1999, de catre fostul director general al companiei Oracle, Marc Benioff, si a fost listata la bursa din New York in iunie 2004. In prezent, compania ofera peste 500 de aplicatii informatice, in domenii precum servicii de marketing prin email, analize de vanzari sau financiare.Reprezentantii Google si ai Salesforce.com nu au fost disponibili pentru comentarii.

O supa rece bulgara previne obezitatea europenilor
O reteta de supa rece pe baza de iaurt bulgar poate contribui la prevenirea obezitatii tinerilor europeni, relateaza AFP.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.