Barcelona, situat pe coasta Mediteranei, este al doilea mare oras al Spaniei. Barcelona este o adevarata bogatie pentru turistii care vor avea oportunitatea de a admira o multitudine de monumente, de opere de arta, dar si de a se relaxa la malul mari

Barcelona, situat pe coasta Mediteranei, este al doilea mare oras al Spaniei. Barcelona este o adevarata bogatie pentru turistii care vor avea oportunitatea de a admira o multitudine de monumente, de opere de arta, dar si de a se relaxa la malul marii, pe o plaja frumoasa. Barcelona este orasul lui Gaudi, cel care a locuit si a lucrat aici, lasand in urma sa opere faimoase: Palau Güell, Parc Güell si imensa, dar inca neterminata Biserica Sagrada Família, Casa Mila (La Pedrera) si Casa Batlló. O parte dintre aceste capodopere sunt in patrimoniul mondial UNESCO. Elementele arhitectonice ale acestor cladiri sunt iesite din comun, unice, formele par a se topi sub caldura soarelui. Barcelona este faimoasa si pentru viata de noapte, sute de discoteci, baruri si restaurante sunt deschise pana tarziu, intr-o atmosfera plina de ritm si culoare.

Catalina Sandu

Atractii turistice

Barcelona ofera o oportunitate unica pentru turisti, de a se plimba de la ramasitele romane spre cetatea medievala, si spre orasul modern cu bulevardele sale deschise, cu toate intersectiile lasate largi si colturile cladirilor taiate in mod unic. Centrul istoric al orasului este aproape plat, in timp ce orasul modern se intinde spre dealurile inconjuratoare, avand strazi ce cresc in altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.
O trasatura notabila este Les Rambles, o serie de bulevarde care pleaca din centrul orasului spre frontul de apa, plin de oameni pana noaptea tarziu, cu florari, vanzatori de pasari, artisti de strada, cafenele si restaurante. Mergand pe Les Rambles puteti admira prestigioasa opera El Liceu, piata alimentara La Boqueria si Piata Plaça Reial, cu ale sale arcuri si palmieri, printre alte cladiri interesante. Les Rambles se termina in portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indica spre mare. In apropiere se afla Museul Marítim, care prezinta istoria vietii din Mediterana. Cladirea muzeului este fostul santier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port ofera felurite splendori, incluzand si cel mai mare Acvariu din zona mediterana.
Pentru vederi spectaculoase ale orasului si ale liniei de coasta exista doua dealuri.
Unul, dealul Montjuic, este langa port. Pe varful sau se afla o veche fortareata care mai demult supraveghea intrarea in port. In jurul dealului se afla Stadionul Olimpic si Palatul Sportiv, realizate de arhitectul japonez Arata Isozaki, la fel ca si Gradinile Botanice. La marginea orasului se afla dealul Tibidabo, cu mai mult de 500 metri inaltime, cu un parc de distractie in varf. Sagrada Familia, este cea mai renumita creatie gaudiana, iar aici poti savura intreaga finete a detaliilor din care este compusa. Cladirea surprinde si uimeste, fiind diferita pe fiecare latura a sa. Gaudi avea 31 de ani cand a acceptat sa realizeze Sagrada Familia si si-a petrecut tot restul vietii legat de acest proiect, lasandu-si imaginatia si creativitatea sa patrunda pe teritorii neobisnuite de obicei la cladiri de natura religioasa. Catedrala este in continuare neterminata.

Augusta Club Hotel 4*

Hotelul este situat intr-o cladire moderna si stilata, intr-o zona linistita din Lloret del Mar, la un minut de zona de cumparaturi si la cinci minute de plaja.
Hotelul dispune de bar, cafenea, biliard, sala de gimnastica, piscine, acces la internet, lobby, servicii de curatatorie, parcare contra cost, restaurant, seif. Cele 172 de camere ale hotelului sunt dotate cu balcon, aer conditionat, satelit tv, uscator de par, seif, baie, telefon. Tariful pentru 7 nopti cazare in sistem demipensiune incepe de la 409 euro de persoana, cu biletul de avion inclus.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.