Jeana Gheorghiu a fost inmormantata ieri, la ora 16.00, in cimitirul Bisericii Bazilescu. Trupul neinsufletit al jurnalistei a fost depus, sambata dimineata, la capela Bisericii din Bucurestii Noi. Zeci de colegi sau oameni care au vazut-o doar la t
Jeana Gheorghiu a fost inmormantata ieri, la ora 16.00, in cimitirul Bisericii Bazilescu. Trupul neinsufletit al jurnalistei a fost depus, sambata dimineata, la capela Bisericii din Bucurestii Noi. Zeci de colegi sau oameni care au vazut-o doar la televizor si au iubit-o au venit sa-si ia ramas bun. Intr-o liniste deplina, ei s-au rugat, au depus o floare si au aprins lumanari in memoria cunoscutei jurnaliste.

A lasat in urma prieteni si colegi, colaboratori apropiati, radioascultatori si telespectatori, un public de toate varstele si profesiile, profund indurerati. Boala a rapus-o pe Jeana Gheorghiu cu doar trei saptamani inainte de a implini 61 de ani. Omul de radio si de televiziune a incetat, vineri, din viata, in urma unui cancer esofagian. In august 2006, realizatoarea TV fusese diagnosticata cu metastaza hepatica.

Forta reportajelor sale a ramas in memoria oamenilor. Multi dintre cei care au venit la Biserica Bazilescu, sa-i aduca un ultim omagiu, o stiau pe Jeana Gheorghiu doar de la televizor sau de la radio.
S i-a indeplinit misiunea printre oameni
La slujba de ieri, fostii colegi de serviciu sau de scoala ai Jeanei, colaboratorii ei si prietenii cei mai apropiati i-au adus un ultim omagiu celei plecate prea devreme dintre noi. Alaturi de ei, cerul innorat de mai a plans-o pe Jeana. „Sper ca Dumnezeu sa se poarte cu ea mai bine decat s-au purtat oamenii aici, pe pamant“, a spus realizatoarea TVR Marina Almasan, amintind stoicismul si tenacitatea Jeanei in anii pe care aceasta i-a daruit radioului si televiziunii. Fostul ei coleg Vlad Ionescu si-a amintit zilele si noptile lungi in care lucra alaturi de Jeana la emisiunea pe care o realizau impreuna. Toti cei care au vorbit despre ea au recunoscut ca talentul si daruirea Jeanei Gheorghiu au fost prea putin recunoscute si au amintit ca Jeana face parte din „generatia de aur“ a presei romanesti. Ca ea a fost ca o scoala pentru multe generatii de ziaristi care astazi lucreaza in presa autohtona.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.