"INSOMAR si Metromedia Transilvania subliniaza ca experienta autohtona si studiile sociologice realizate, deopotriva, in state ale UE si in Statele Unite, pun in evidenta existenta unei diferente semnificative intre intentiile declarate de participar
"INSOMAR si Metromedia Transilvania subliniaza ca experienta autohtona si studiile sociologice realizate, deopotriva, in state ale UE si in Statele Unite, pun in evidenta existenta unei diferente semnificative intre intentiile declarate de participare la vot ale subiectilor la momentul intervievarii si comportamentul lor real din ziua votului", se arata in documentul citat. Presedintele INSOMAR, Gheorghe Teodorescu, si directorul general al MMT, Septimiu Suciu, arata ca inca de la inceput reprezentantii institutului au anuntat ca exista diferente intre intentiile declarate de cei care participa la cercetarea sociologica in momentul intervievarii si modul in care voteaza efectiv. Cele doua institute de sondare a opiniei publice au realizat o cercetare la comanda Realitatii TV care a fost data publicitatii intre 12 si 14 mai, in care a fost estimata o prezenta la urne la referendum de 77,1% si un vot in favoarea lui Traian Basescu de 79,1%. Rezultatele sondajului "au facut obiectul unor comentarii din partea unor persoane care nu numai ca nu au pregatirea necesara pentru o interpretare stiintifica adecvata, dar au inventat si argumente de natura subiectiva si vadit tendentioasa, intr-un moment cu incarcatura emotionala foarte mare", se mai arata in comunicat. Teodorescu si Suciu subliniaza ca "mistificarea voita a informatiilor, cu intentie clara de a discredita activitatea celor doua institute constituie un abuz care aduce prejudicii de imagine" pe care INSOMAR este hotarat "sa-l solutioneze in instanta". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.