Politistii bucuresteni au prins 12 membri ai unei retele de traficanti de droguri care introduceau stupefiante in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, ascunse in pachete sau pe corpul vizitatorilor, care erau apoi vandute detinutilor. Lucrato
Politistii bucuresteni au prins 12 membri ai unei retele de traficanti de droguri care introduceau stupefiante in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, ascunse in pachete sau pe corpul vizitatorilor, care erau apoi vandute detinutilor. Lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, Serviciul Antidrog, cu sprijinul reprezentantilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, au reusit sa identifice, dupa cinci luni de supraveghere, trei grupuri de traficanti de stupefiante care au introdus si distribuit heroina in incinta Penitenciarului de Maxima Siguranta Rahova.
In 7 mai - in cadrul unei operatiuni numita "Sistem R" - s-a descins la Penitenciarul Rahova, fiind prinsa in flagrant delict o tanara, F.M. (18 ani) si T.C. (19 ani), ambii din municipiul Bucuresti, care in timpul unor vizite, au incercat sa introduca in penitenciar 11, respectiv 0,75 grame de heroina. Ofiterii antidrog, cu sprijinul lucratorilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au perchezitionat domiciliile celor doi, din Bucuresti si Ilfov, precum si celule ale Penitenciarului Rahova, fiind dusi, la sediul DIICOT, o parte a celor implicati in traficul de droguri. Anchetatorii pot proba activitatea infractionala a 12 persoane. Drogurile erau introduse in penitenciar, disimulate in pachete sau pe corpul vizitatorilor, apoi erau vandute catre detinutii consumatori. La perchezitiile domiciliare au fost identificate si ridicate diferite cantitati de heroina, bani despre care sunt indicii ca provin din vanzarea de droguri si bijuterii. Sapte persoane au fost arestate preventiv, alte cinci fiind cercetate in stare de libertate, sub acuzatiile de trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat.
Detinuti-traficanti
Incidentul relatat mai sus nu este unul singular. Astfel, o retea de traficanti de droguri care distribuia stupefiante in incinta Penitenciarului Rahova a fost anihilata anul trecut. Aceasta era formata din trei detinuti, condamnati la ani grei de inchisoare pentru omor deosebit de grav si trafic de stupefiante. Cei trei se ocupau cu aprovizionarea celorlalti detinuti "cazati" la Rahova. Acestia erau ajutati de persoane din afara, care introduceau drogurile in puscarie ascunse in pachete. Cei trei membri ai retelei, condamnati definitiv pentru omor deosebit de grav si pentru trafic de droguri de mare risc, au fost prinsi in timp ce vindeau unor detinuti aproximativ doua grame de heroina. Ofiterii antidrog au mai descoperit, in camerele celor trei detinuti, un gram de heroina si 1000 de lei noi proveniti din vanzarea de droguri, precum si doua telefoane mobile.
Drogurile, telefoanele si cartelele SIM erau ascunse in diverse obiecte, cum ar fi instrumente de scris, perne sau incaltaminte. Anchetatorii au constatat ca drogurile le parveneau traficantilor disimulate in pachete, fiind vandute in penitenciar cu sume cuprinse intre 250 si 300 de lei noi doza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.