"Premierul e suparat de mai mult timp din cauza situatiei din agricultura si considera ca daca fostul ministru Flutur ar fi prezentat anumite date in mod corect, atunci multe dintre probleme ar fi fost evitate. Plangerea penala e un gest extrem prin
"Premierul e suparat de mai mult timp din cauza situatiei din agricultura si considera ca daca fostul ministru Flutur ar fi prezentat anumite date in mod corect, atunci multe dintre probleme ar fi fost evitate. Plangerea penala e un gest extrem prin care seful Guvernului doreste ca persoanele considerate vinovate de aceasta situatie sa raspunda", au afirmat sursele citate.
Gestul premierului nu trebuie tratat ca unul electoral, ci de incadrare clara a raspunderii, au precizat sursele. Remes nu a dorit sa comenteze aceasta informatie. Premierul l-a acuzat de mai multe ori pe fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur ca datele raportate de acesta privind agentiile operationale ale Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) au fost false si au indus in eroare.
Gheorge Flutur a fost revocat din functia de ministru al Agriculturii in noiembrie 2006, dupa ce a demisionat din PNL pentru a se alatura PLD, formatiune condusa de Theodor Stolojan.
Dupa ce Flutur a fost inlocuit la conducerea ministerului, urmatorii ministri, Dan Motreanu si Decebal Traian Remes, au explicat ca situatia este mai putin buna decat se credea. Acuzatiile au fost respinse de Flutur, care considera ca daca nu era de partea lui Traian Basescu, datele nu ar mai fi fost considerate eronate. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.