Agentiile internationale de presa au difuzat, ieri, lista completa a noului Guvern de la Paris. Conform listei, portofoliul Internelor, al Teritoriilor de peste Mari si al Colectivitatilor Teritoriale ii revine Michelei Alliot-Marie; Bernard Kouchner
Agentiile internationale de presa au difuzat, ieri, lista completa a noului Guvern de la Paris. Conform listei, portofoliul Internelor, al Teritoriilor de peste Mari si al Colectivitatilor Teritoriale ii revine Michelei Alliot-Marie; Bernard Kouchner este ministru al Afacerilor Externe si Europene; Brice Hortefeux conduce Ministerul Imigratiei, Integrarii, Identitatii Nationale si al Co-dezvoltarii; Rachida Dati este ministru al Justitiei si fostul premier Alain Juppe este ministru de stat, ministru al Ecologiei, Dezvoltarii si Amenajarii Durabile.
Numirea lui Francois Fillon in functia de premier este, conform BBC, un exemplu care sustine atitudinea manageriala a lui Nicolas Sarkozy. Intr-o carte publicata anul trecut, Fillon se declara in favoarea "prezidentializarii" regimului in cadrul caruia premierul devine un simplu executant al ordinelor presedintelui. Seful statului francez poate revoca premierul fara aprobarea Parlamentului, prezideaza sedinte de C, poate dizolva Adunarea Nationala dupa simpla consultare a premierului si a presedintilor celor doua Camere, poate supune proiecte de legi referendumului, este comandantul Armatei si numeste in functie demnitari si functionari publici, inclusiv magistrati si membri ai Consiliului Constitutional.
Franta era reprezentata pana de curand la summiturile UE doar de presedinte, in timp ce restul statelor erau reprezentate de premier, dar dupa integrarea Romaniei a mai aparut o exceptie - o tara reprezentata si de presedinte, si de premier, mai comenteaza BBC. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.