Ye Fu, un actor profesionist, si voluntara Hairong Tiantian traiesc insa despartiti de un perete, tot din sticla, care simbolizeaza prapastia existenta in relatiile dintre sotii moderni. Cei doi se comporta precum un cuplu obisnuit, dar nu au voie sa
Ye Fu, un actor profesionist, si voluntara Hairong Tiantian traiesc insa despartiti de un perete, tot din sticla, care simbolizeaza prapastia existenta in relatiile dintre sotii moderni. Cei doi se comporta precum un cuplu obisnuit, dar nu au voie sa comunice intre ei.
Initiativa lor nu numai ca a starnit un viu interes printre trecatori, ci a generat si o serie de dezbateri pe Internet. Zi de zi, zeci si uneori chiar sute de trecatori se asaza la coada pentru a privi pret de cateva minute in casa de sticla. Multi dintre privitori dezbat semnificatia acestei initative artistice: reflecta dezvoltare sociala sau declinul moral al societatii moderne?
Presa chineza scrie ca in urma cu zece ani o astfel de manifestare artistica ar fi fost cu desavarsire interzisa de catre autoritatile chineze.
Cei doi fac dus folosind un furtun montat intr-unul din pereti, iar fiecare camera are vasul ei de toaleta care este inconjurat de o draperie de culoare roz.
"Incerc astfel sa-mi exprim punctul de vedere in ceea ce priveste relatiile moderne de cuplu care par extrem de sudate, dar care sunt adesea despartite de pereti invizibili", precizeaza Ye Fu.
Nu este insa prima data cand Ye Fu, 29 de ani, alege sa locuiasca intr-un spatiu atipic pentru arta. In urma cu doi ani, artistul a locuit cateva zile intr-un cuib, tot in centrul Beijingului, gestul sau de atunci simbolizand diminuarea spatiului de locuit in marile metropole devenite supraaglomerate.
"China experimenteaza o dezvoltare economica fara precedent. In ultima vreme, oamenii au insa doar bucurii materiale si nu se gandesc decat la ce sa faca pentru a corespunde noilor cerinte ale societatii. Sper ca spectacolul nostru sa le ofere o portita de evadare din aceasta lume a constrangerilor", spune Ye Fu.
Bineinteles, vedeta reprezentatiei este fostul model Hairong Tiantian, in varsta de 26 de ani, care atrage in special privirile barbatilor.
Acestia, inarmati cu telefoane mobile cu camera foto, o imortalizeaza in diferite ipostaze. In societatea chineza, nuditatea este inca un subiect tabu, dar Hairong, care isi schimba hainele in vazul tuturor, nu crede ca exhibitionismul sau va fi criticat prea aspru. "Nu ma deranjeaza daca zeci de barbati ma studiaza de aproape, pentru ca ma gandesc ca si iubitele sau sotiile lor sunt privite de alti barbati atunci cand sunt pe strada. Asadar, si ei sunt in aceeasi situatie", spune tanara.
Lao Xing, 51 de ani, un muncitor care trece zilnic pe langa casa din sticla atunci cand pleaca si se intoarce de la serviciu crede ca artistii "se plictisesc ingrozitor pentru ca nu pot merge sa se plimbe pe afara". "Chiar nu-mi dau seama ce fac. Cred ca au decis sa-si petreaca astfel luna de miere", spune barbatul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.