Trezoreria statului a redeschis ieri o emisiune de obligatiuni de stat lansata in luna februarie si a vandut titluri in valoare de 30 mil. lei dintr-un total programat de 100 de mil. lei. Randamentul a inregistrat o crestere cu aproximativ un punct p
Trezoreria statului a redeschis ieri o emisiune de obligatiuni de stat lansata in luna februarie si a vandut titluri in valoare de 30 mil. lei dintr-un total programat de 100 de mil. lei. Randamentul a inregistrat o crestere cu aproximativ un punct procentual, pana la 7,15%. Licitatia a avut loc ieri, iar data de emisiune este 21 mai. Trezoreria accepta un randament maxim de 7,15% pe an, la fel ca si cel mediu, fata de circa 6,6% la emisiunea initiala. Obligatiunile au scadenta in octombrie 2010 si un cupon de 6% anual. Desi a primit oferte pentru 366,07 milioane de lei, Trezoreria a respins cererile bancilor pentru randamente mai mari, astfel ca a vandut obligatiuni de 30 de milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.