Astazi se deschide la Muzeul National de Arta din Constanta, Salonul International al Benzii desenate, editia a XVII-a, care se va desfasura pana pe 21 mai. Devenita traditionala, aceasta sarbatoare - a celei de-a noua arte si, in egala masura, a fra
Astazi se deschide la Muzeul National de Arta din Constanta, Salonul International al Benzii desenate, editia a XVII-a, care se va desfasura pana pe 21 mai. Devenita traditionala, aceasta sarbatoare - a celei de-a noua arte si, in egala masura, a francofoniei - va reuni artisti din Romania, Franta si Comunitatea franceza din Belgia. Tema editiei este "De la Tintin la Noile Valuri al Benzii Desenate". Anul acesta, cu ocazia sarbatoririi centenarului nasterii artistului belgian Herge, cel mai cunoscut creator de benzi desenate din Europa, la Salon va fi prezentata o expozitie despre opera acestuia "Les Aventures de Tintin". In paralel, alte doua expozitii colective vor prezenta lucrarile unor tineri autori de la Angouleme si de la Iasi. In acelasi context, in cadrul Salonului se vor decerna premiile concursului national de benzi desenate. Mai multe edituri (Corint, Univers, Egmont, Hardcomics) isi vor prezenta cele mai noi realizari din domeniul benzii desenate si va fi lansat numarul patru al celei mai noi reviste de BD din Romania, "Rahan". (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.