New-York. (Rador) Presedintele Roosevelt, care se afla la resedinta sa de la Hyde Park, a declarat ziaristilor ca este cu totul de acord cu proiectul intocmit de domnul Cordell Hull, ministru afacerilor straine al Statelor- Unite, cu privire la modif
New-York. (Rador) Presedintele Roosevelt, care se afla la resedinta sa de la Hyde Park, a declarat ziaristilor ca este cu totul de acord cu proiectul intocmit de domnul Cordell Hull, ministru afacerilor straine al Statelor- Unite, cu privire la modificarea legii neutralitatii.
Domnul Roosevelt a adaugat ca el crede ca Congresul american trebuie sa ia o hotarare grabnica in aceasta chestiune. Londra a urmarit cu interes aceste declaratii venite de la New-York si se pregateste sa faca o seama de consideratiuni pe tema neutralitatii SUA. In continuare presedintele Roosevelt a declarat ziaristilor ca saluta pactul de neagresiune germano-danez, ce a fost parafat simultan Miercuri la Berlin si Copenhaga. Cat priveste acest pact de neagresiune, din cercurile bine informate se afirma ca el nu contine nimic altceva decat o declaratie de nerecurgere la violenta intre cele doua state.
ZIUA, 18 mai 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.