Ordonanta a fost respinsa, anul trecut, de Parlament. Ulterior, presedintele Traian Basescu a cerut Legislativului reexaminarea legii, apreciind ca respingerea ordonantei va duce la mentinerea comercializarii marfurilor in regim duty-free pe teritori
Ordonanta a fost respinsa, anul trecut, de Parlament. Ulterior, presedintele Traian Basescu a cerut Legislativului reexaminarea legii, apreciind ca respingerea ordonantei va duce la mentinerea comercializarii marfurilor in regim duty-free pe teritoriul Romaniei, contravenind astfel legislatiei europene, magazinele duty-free reprezentand puncte de evaziune fiscala. El mai sustinea ca Ordonanta privind comercializarea marfurilor in regim de duty-free transpune in legislatia nationala prevederile europene in domeniul comertului duty-free, iar prin reducerea cadrului de comercializare a acestor marfuri, se asigura un control eficient al acestui fenomen. Cu toate acestea, atat Camera Deputatilor, cat si Senatul si-au mentinut decizia de respingere a Ordonantei. Actul normativ prevedea ca magazinele duty-free de la punctele de trecere a frontierei terestre sau navale vor fi obligate sa isi inceteze activitatea in cel mult 90 de zile, iar spatiile comerciale de acest tip din aeroporturile internationale vor functiona numai cu autorizatia Ministerului Finantelor, eliberata pe cinci ani. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.