Noul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni, Radu Gratian Ghetea, a primit avizul BNR pentru conducerea institutiei, dobandind totodata si drept de semnatura, potrivit unor surse din Ministerul Economiei si Finantelor, unicul actionar al ba
Noul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni, Radu Gratian Ghetea, a primit avizul BNR pentru conducerea institutiei, dobandind totodata si drept de semnatura, potrivit unor surse din Ministerul Economiei si Finantelor, unicul actionar al bancii.
Din cauza lipsei unei persoane cu drept de semnatura la CEC s-a recurs la amanarea unui contract de imprumut de 10 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, destinat IMM din zona rurala. Acordul de imprumut urma sa fie semnat luni, la Bucuresti.
Ghetea a declarat la inceputul saptamanii ca dreptul de semnatura este doar o formalitate care nu pune nicio problema Casei de Economii si Consemnatiuni si nu va pune in pericol parafarea imprumutului de la BERD.
"Banca merge inainte, iar creditul de la BERD de 10 milioane euro se va lua in cateva zile", declara, la inceputul saptamanii, Ghetea, care a lamurit ca dreptul de semnatura exista in banca prin prezenta vicepresedintelui Cristian Tudorancea.
Cel mai tarziu in luna iunie sau la inceputul lunii iulie vor fi desemnate persoanele care vor ocupa cele doua posturi vacante de vicepresedinte al singurei banci comerciale de stat din Romania, au mentionat sursele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.