Cea de-a cincea editie a Anualei de Arhitectura, care a inceput ieri in Bucuresti si se va desfasura pana pe 30 mai la Sala Dalles, isi propune sa atraga atentia publica asupra importantei arhitecturii in definirea vietii urbane, printr-o serie de pr
Cea de-a cincea editie a Anualei de Arhitectura, care a inceput ieri in Bucuresti si se va desfasura pana pe 30 mai la Sala Dalles, isi propune sa atraga atentia publica asupra importantei arhitecturii in definirea vietii urbane, printr-o serie de proiecte care reunesc in acelasi cadru arhitecti, investitori, reprezentanti ai administratiei si societatii civile. Proiectul este realizat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti, impreuna cu Igloo Media. Evenimentul a fost conceput pe trei coordonate temporale: trecut, prezent si viitor. "Tecutul" abordeaza tema valorii patrimoniului cultural. Cele patru evenimente care vor puncta acest deziderat sunt expozitia de la Sala Dalles dedicata Stilului Neoromanesc, expozitia "Case care plang" (foto), itinerariul urban "Fata nevazuta a Bucurestiului" si expozitia de fotografie sustinuta de lansarea volumului "Kombinat". Sectiunea principala - "Prezent" - va aborda starea reala a arhitecturii bucurestene, prin sectiunile de concurs, expozitii, conferinte si workshop-uri dedicate unora dintre cele mai importante probleme ale vietii arhitecturale contemporane. Iar Programul sectiunii "Viitor" cuprinde expozitia de design ceh denumita "Idelistic home", conferinta dedicata publicatiilor specializate si prezentarea proiectului TUB (TransCentral Urban Bucuresti), care incearca sa transforme spatiul actual urban intr-o zona importanta de loisir si atractie turistica. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.