Peste 233.000 de cadre didactice vor primi in 2007 ajutorul financiar de 100 de euro pentru achizitionarea de carti sau programe educationale pe suport electronic, a anuntat, ieri, Anton Anton, secretar de stat la Ministerul Educatiei, Cercetarii si
Peste 233.000 de cadre didactice vor primi in 2007 ajutorul financiar de 100 de euro pentru achizitionarea de carti sau programe educationale pe suport electronic, a anuntat, ieri, Anton Anton, secretar de stat la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului(MECT).
Potrivit Newsin, Guvernul a aprobat in sedinta de ieri normele metodologice de aplicare a Legii nr. 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic. Potrivit actului normativ, cadrele didactice titulare si/sau suplinitoare calificate din invatamantul preuniversitar vor primi ajutorul financiar stabilit potrivit Legii nr. 315/2006 pana sfarsitul lunii august a anului 2007.
Suma, echivalentul in lei a 100 de euro, se acorda de catre inspectoratele scolare din bugetul MECT. Valoarea totala estimata a ajutorului financiar pentru anul 2007 este de 82,250 milioane lei. Pentru anul 2007, cererile se inregistreaza pana la data de 30 iunie a.c. Cererea formulata de beneficiar trebuie sa fie inregistrata pana la data de 1 noiembrie, iar ajutorul se acorda incepand cu luna ianuarie a anului 2008. In cazul in care cadrul didactic isi desfasoara activitatea in mai multe unitati de invatamant, ajutorul financiar se acorda de catre unitatea de invatamant la care beneficiarul isi exercita functia de baza, care pastreaza si completeaza carnetul de munca.
Plata se face la cursul de schimb valutar al BNR, in data efectuarii platii. Justificarea sumelor primite ca avans se face in termen de 15 zile calendaristice. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.