Proprietarii companiilor europene care vor angaja imigranti ilegali ar putea fi condamnati la inchisoare, potrivit unor propuneri care vor fi anuntate de Uniunea Europeana. Comisia Europeana doreste, de asemenea, sporirea numarului raidurilor politie
Proprietarii companiilor europene care vor angaja imigranti ilegali ar putea fi condamnati la inchisoare, potrivit unor propuneri care vor fi anuntate de Uniunea Europeana. Comisia Europeana doreste, de asemenea, sporirea numarului raidurilor politiei la sediul companiilor care vor incalca aceste reguli. Aproximativ 16 la suta dintre activitatile economice la nivel european se desfasoara ilegal, potrivit comisarului pentru Justitie Franco Frattini. Sute de mii de persoane sunt banuite ca lucreaza fara forme legale in statele comunitare, relateaza BBC. In urma cu trei ani, 21 de imigranti chinezi s-au inecat in Golful Morecambe din nordul Marii Britanii in timp ce incercau sa stranga scoici pentru un lider al lumii interlope, fiind surprinsi de fluxul puternic. Imigrantii ilegali reprezinta un sector social deosebit de atractiv pentru majoritatea companiilor occidentale, deoarece sunt platiti modest, iar pedepsele aplicate angajatorilor care incalca legea nu sunt severe, subliniaza BBC. In aceste imprejurari, Comisia Europeana intentioneaza sa aplice pedepse mult mai aspre, inclusiv condamnarea la inchisoare, si sanctiuni financiare dure pentru marile companii. Demersul Bruxelles-ului se loveste de opozitia unor state membre care sustin ca UE nu se poate implica in probleme interne.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.