Iranianul Hossein Karimi, in varsta de 59 ani, liderul celei mai importante retele de traficanti de droguri din lume, stabilit de 15 ani in Bucuresti, fost arestat in Austria, la inceputul lunii martie a.c. La operatiunea internationala de capturare
Iranianul Hossein Karimi, in varsta de 59 ani, liderul celei mai importante retele de traficanti de droguri din lume, stabilit de 15 ani in Bucuresti, fost arestat in Austria, la inceputul lunii martie a.c. La operatiunea internationala de capturare a infractorului au participat politisti de frontiera romani, ofiteri SIE, politisti din SUA, Olanda, Turcia, Marea Britanie si Germania. Iranianul a fost monitorizat pe teritoriul Romaniei mai bine de un an si jumatate, si, potrivit sefului Politiei de Frontiera, chestor Nelu Pop, barbatul conducea o grupare care producea drogurile in Afganistan. Marfa era transportata si prelucrata in Iran, dupa care ajungea in Statele Unite si Europa, prin Turcia. In cadrul cooperarii internationale, a existat permanent un schimb de informatii intre anchetatori, fiind confiscate peste 200 kg heroina si arestati zeci de membri importanti ai retelei de producere si distributie de heroina. Inca din momentul stabilirii in Romania, Karimi si-a asigurat drept paravan pentru actiunile ilegale pe care le derula, comertul international, printr-o societate comerciala infiintata in anul 1992, in Bucuresti. Activitatile desfasurate prin firma, spun anchetatorii, erau perfect legale, el nedorind sa atraga in niciun fel atentia. Cu toate acestea, la o analiza mai atenta s-a putut constata ca societatea nu avea o activitate profitabila. De 15 ani de cand functiona aceasta firma-paravan, iranianul a derulat doar cateva transporturi de tigari, orez si stafide, nevandabile. "Aceasta retea a reprezentat una din cele mai prolifice organizatii infractionale transcontinentale, fiind responsabila de transportul si comercializarea anuala a tonelor de heroina, profitul ridicandu-se la milioane de dolari", a spus chestorul Pop.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.