Judecatorii Curtii Constitutionale isi desfasoara activitatea in cladirea Parlamentului, insa in perioada 18 - 20 mai, in jurul acestei cladiri este programat circuitul auto de Formula 3. Intrucat zona este blocata, senatorii si deputatii si-au intre
Judecatorii Curtii Constitutionale isi desfasoara activitatea in cladirea Parlamentului, insa in perioada 18 - 20 mai, in jurul acestei cladiri este programat circuitul auto de Formula 3. Intrucat zona este blocata, senatorii si deputatii si-au intrerupt deja activitatea si vor reveni la Parlament saptamana viitoare. Membrii CCR refuza insa sa isi desfasoare activitate intr-un alt sediu, desi li s-a propus o vila de protocol.
Legea privind organizarea si desfasurarea referendumului prevede ca rezultatele scrutinului trebuie trimise Curtii Constitutionale in termen de 24 de ore de la incheierea centralizarii. In mod normal, acest lucru nu este prea complicat. Numarul voturilor valabil exprimate pentru fiecare raspuns de pe buletinul de vot si numarul voturilor nule sunt centralizate la nivel national de catre Biroul Electoral Central, dupa care sunt trimise, sub paza militara, la sediul CCR. Primul-ministru a propus ca CCR sa isi desfasoare activitatea in Vila Lac 1, pe care o pune la dispozitia judecatorilor.
Ieri insa, membrii CCR au decis sa decline invitatia. Printr-un comunicat, Curtea informeaza ca, in zilele de 18, 19 si 20 mai 2007, precum si in intervalul imediat urmator desfasurarii referendumului national, urmeaza sa isi desfasoare activitatea la sediul din Palatul Parlamentului. In acest sens, Curtea a decis ca nu se impune transferul activitatilor sale intr-un alt sediu, intrucat sunt asigurate conditiile necesare indeplinirii atributiilor prevazute de art.146 lit.i) din Constitutie.
Articolul citat prevede ca CCR "vegheaza la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.