Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a invitat cinci state, respectiv Rusia, Israel, Slovenia, Estonia si Chile, la negocieri pentru aderarea la organizatia care reuneste 30 de membri. Concomitent, OCDE s-a angajat fata de Brazilia, C
Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a invitat cinci state, respectiv Rusia, Israel, Slovenia, Estonia si Chile, la negocieri pentru aderarea la organizatia care reuneste 30 de membri. Concomitent, OCDE s-a angajat fata de Brazilia, China, India, Indonezia si Africa de Sud sa sprijine o aderare in viitor. OCDE s-a extins ultima oara in 2000, prin includerea Slovaciei, iar intre timp au sporit presiunile pentru admiterea de noi membri. Circa 16 state sunt interesate sa intre in organizatia care promoveaza democratiile si piata libera. Directorul Departamentului pentru Cooperare Economica, Andrei Kondakov, a declarat ca invitatia pune capat unei asteptari de 11 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.